Disse idrettslagene i Troms kan tape 5,5 millioner kroner

Sylvi Ofstad, organisasjonssjef i Troms Idrettskrets, håper at man finner en løsning på momskompensasjon slik at idrettslag i Troms ikke taper 5,5 millioner kroner.

Sylvi Ofstad, organisasjonssjef i Troms Idrettskrets, håper at man finner en løsning på momskompensasjon slik at idrettslag i Troms ikke taper 5,5 millioner kroner. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Det mangler 50 millioner i 2015 for å kunne gi idrettslagene full momskompensasjon for bygging av anlegg.

DEL

I år som i 2014 mangler det et stort beløp for å kunne gi idrettslagene full momskompensasjon for bygging av idrettsanlegg. I fjor valgte regjeringen å tildele ei ekstra bevilgning slik at idrettslagene fikk full momskompensasjon på lik linje som kommuner får. Hvis ikke regjeringen og storting følger opp på samme måte i år, vil det få store konsekvenser for mange idrettslag i Troms.

Storhall taper mest

Den totale potten på 100 millioner rekker bare til å dekke ca 70 prosent av idrettens søknadssum.

Det betyr følgende tap for idrettslag i Troms:

  • Bardufoss OIF, Bardufoss Storhall: kr.3,3 millioner
  • Storsteinnes IL, idrettshall: kr. 1.000.000
  • Blåmann IL, Ersfjordeidet kunstgressbane: kr.350.000
  • Brøstadbotn IL, Brøstadbotn kunstgressbane: kr.333.000
  • Lavangen IF, Tennevoll gress: kr.270.000

- Til sammen kan tapene bli 5,5 millioner for klubbene i Troms, sier organisasjonssjef i Troms Idrettskrets, Sylvi Ofstad.

Fikk idrettslagene momskompensasjon i 2014

Idrettskretsene var i helgen samlet i Molde, og der ble følgende resolusjon vedtatt:

"Idrettslagene fortjener full momskompensasjon på bygging av idrettsanlegg på lik linje med kommuner når de bygger idrettsanlegg. For å skape attraktive og inkluderende idrettsmiljøer er det viktig med tilgang til gode og moderne idrettsanlegg. Stadig flere idrettslag påtar seg ansvaret for å bygge disse anleggene. Dette innebærer et stort økonomisk løft for idrettslagene. I 2014 fikk idrettslagene full momskompensasjon ved bygging av idrettsanlegg. I år mangler det foreløpig 50 millioner kroner. Denne ekstra regningen kan ikke belastes idrettslagene og frivilligheten. Idrettskretsledermøtet forventer at Stortinget sikrer idrettslagene full momskompensasjon."

- Vi er i samme situasjon som i fjor, og idretten kommer til å legge press på sentrale politikkere. I år er flere store anlegg ferdig og det slår uheldig ut blant annet i Troms der BOIF kan tape over tre millioner kroner. Det er også en liten tilfredstillende ordning der idrettslagene kan tape store summer avhengig av hvilket år anleggene står ferdig og hvor mange som søker, sier Ofstad.

Artikkeltags