Gå til sidens hovedinnhold

Bondelaget: Ingen planer om nye blokader

Artikkelen er over 4 år gammel

Norges Bondelag avsluttet blokaden av Asko Nord og Coop etter tre timer, og har ingen planer om nye aksjoner – foreløpig.

Det forteller leder i Troms bondelag, Asgeir Slåttnes, til Nordlys.

Mellom klokken 06.00 og 09.00 fredag morgen blokkerte hans medlemmer all transport ut av varelagrene til Coop på Langnes og Asko Nord i Ramfjord.

Det ble gjennomført liknende aksjoner over hele landet.

Ønsker å påvirke

Bondelederen innrømmer at blokade er et drastisk virkemiddel, som rammer en uskyldig tredjepart.

- Ja, vi er klar over det, derfor står vi ikke her hele dagen. Vi ønsker først og fremst fokus på saken og få vanlige norske borgere til å skjønne sammenhengen. Og vi ønsker å påvirke Stortinget som skal behandle jordbruksoppgjøret i midten av juni, sier Slåttnes.

Etter det Nordlys erfarer ble de to lagrene varslet om aksjonen og fikk mulighet til å kjøre ut varer natt til fredag før blokaden startet, for å begrense skadevirkningene.

Ikke planlagt flere blokader

Slåttnes mener Asko og Coop var et naturlig valg for for en slik markering.

- Disse lagrene leverer ut varer som vi har produsert. Dette viser viktigheten av matproduksjon og videreforedling av mat i Norge, en næring som skaper 90.000 arbeidsplasser, sier bondelederen.

- Blir det flere aksjoner?

- Det blir en stor markering i Oslo på tirsdag, hvor vi vil gå i tog og holde appeller. I tillegg blir det små punktmarkeringer rundt omkring. Vi har foreløpig ingen planer om flere blokader i kalenderen, sier Slåttnes.

Kommentarer til denne saken