Denne uken ga  en rekke kjente profiler uttrykk for sterk misnøye over sine opplevelser i møte med stylinga til den britiske moteduoen Trinny Woodall og Susannah Constantine. Det skriver Dagbladet.

TV-profilene har blitt verdenskjente for å gi stylinghjelp på tv. Sist uke stylet de toppblogger Sophie Elise, som i etterkant ga uttrykk for at hun følte seg som et fugleskremsel etter at Trinny og Susannah hadde lagt sine motehender på henne.

Heidi Bergfald fra Tromsø, bosatt i Moss, gir kjendiskvinnene støtte. Hun deltok selv i sesong to av programmet.

- Overkjørt av programlederne

- Jeg synes det var helt grusomt. I lang tid etterpå ville jeg bare fjerne hele opplevelsen fra livet mitt. Jeg så programmet da den ble sendt, men har ikke klart å se på det i ettertid, sier Bergfald.

Heidi ble meldt på audition til programmet av datteren.

- Jeg hadde vært gjennom en veldig tøff tid etter at jeg mistet min pappa. Datteren min ville glede meg med en god opplevelse, forteller Bergfald til Nordlys.

Bergfald var ikke kjent med konseptet fra før, men sa ja til å stille opp. 

- Jeg fikk beskjed om at det var et feel-good-program, og at det kom til å bli moro.

Det var ikke det Heidi opplevde.

Skammet seg

- Trinny og Susannah beskrev meg som ei rocka dame.  Jeg så for meg en kul dressjakke og ga tydelig beskjed om at jeg absolutt ikke ville ha på meg kjole. Men de ville ikke høre på meg.  Jeg ble presset på en kjole som var altfor stor og en paljettjakke som var for liten. Jeg protesterte, men ble nærmest bedt om å tie stille. Det virket som de mislikte meg,  sier hun.

Da hun kom ut på catwalken og fikk se etter-bildet av seg selv, ble hun sjokkert og trist.

- Jeg så helt grusom ut. Jeg så faktisk bedre ut på bildet som var tatt før makeoveren. Og det var tatt klokka 07.00 om morgenen, sier Bergfald og ler.

Men hun så fornøyd ut på TV.

- Jeg klarte ikke gi uttrykk for hva jeg følte med alle kameraene mot meg. I ettertid skammet jeg meg over at jeg ikke gjorde det, sier Bergfald.

- Men det var vel en dag med litt velvære?

- Nei, dagen besto av flere timers venting. Da det endelig ble min tur til å bli stylet, bar det preg av hastverk. Jeg fikk inntrykk av at programlederne ikke en gang likte meg. Det passet seg nok ikke at noen sa dem imot da de valgte klær til meg, sier Bergfald.

Til Dagbladet sier hun at hun sleit med skam og dårlig selvtillit i etterkant av programmet.

LES OGSÅ: Tobarnsmamma fra Sørreisa ble ny på TV

- Leit når en deltaker er misfornøyd

«Trinny & Susannah - oppdrag Norge» sendes på kanalen FEM, som eies og driver av Discovery Networks Norway.

- Det er selvfølgelig leit når en deltager ikke er fornøyd med resultatet, og at klærne og den stilen hun fikk ikke falt i smak. Men, så er det kanskje nettopp det programmet også handler om, å tørre å utfordre seg selv i forhold til hvordan vi ser ut, og gå et godt stykke utenfor komfortsonen, sier kommunikasjonsrådgiver Guro Krossen i Discovery Networks til Nordlys.

- Hvilke reaksjoner bruker dere å få av deltakere som er med i programmet?

- Vi viser nå den fjerde sesongen av Trinny&Susannah – oppdrag Norge på TV. Med tanke på hvor mange som har deltatt, er det få som er svært misfornøyde. De fleste deltagere er stort sett fornøyde og synes det er gøy å være med. Men det er alltid noen hver sesong som ikke er helt komfortable i stilen de får, men de er allikevel glade for å ha vært med, sier Krossen.

LES OGSÅ: Slik unngikk Kari å falle på tv
 

LES OGSÅ: De skal bli ny