Vektene i treningssenteret har 362 ganger mer bakterier enn et toalettsete

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

70 prosent av bakteriene som ble funnet er potensielt helseskadelige.

DEL

SuperTILbud på Nordlys+ Kun 1,- første måned. Les alt om Gutan og få tilgang til alt innhold. Bestill her!

(SIDE2): Samtidig som det er viktig å ikke bli helt hysterisk når det gjelder renslighet og hygiene, kan det være greit å være klar over at treningssenteret ditt mest sannsynlig er en bakteriebombe.

FitRated har samlet bakterieprøver fra 27 forskjellige steder og deler i treningssenteret, og det viste seg at frivektene er verstingene. På disse fant man nemlig 263 ganger mer bakterier enn det man vanligvis finner på et toalettsete.

Skitnere enn taolettet

Tredemøllen har 74 ganger mer bakterier enn en toalettvask på et offentlig toalett.

70 prosent av de bakteriene som ble funnet på utstyret var potensielt helseskadelig for mennesker.

Bakteriene du kommer i kontakt med på treningssenteret kan føre til virus og infeksjoner og i verste fall være helseskadelige, for eksempel om du kommer i kontakt med bakterier som kan gi sykdommer som lungebetenelse eller om du har et åpent sår - blodforgifning, skriver Daily Mail.

Hold utstyret rent

Derfor er god gymhygiene viktig, for unngå spredning av ulike virus og bakterier. Samtidig viser du også at du tar hensyn til de andre medlemmene på treningsstudioet.

Enten det er snakk om hendene dine eller treningsutstyret - sørg for å holde ting rent. Etter du har brukt en maskin eller har tatt et sett med vekter så vasker du utstyret du har brukt med litt rensemiddel og papir eller en klut. Treningsstudioene skal ha dette tilgjengelig for sine kunder.

I 2014 skrev vi om en test utført av TV 2 hjelper deg, som hadde funnet avføringsbakterier hos flere av de mest populære treningssentrene – i dusjen, på treningsutstyr og i garderobene.

Faktisk var en av dusjene som ble testet, 700 ganger mer skitten enn doen på McDonalds.

Artikkeltags