Her får kundene trene døgnet rundt hele året gjennom

ÅPNER I SEPTEMBER: 1. september åpner treningssenteret Skyfitness i Tromsø sentrum. Kjeden har blitt kalt bransjens svar på Rema 1000.

ÅPNER I SEPTEMBER: 1. september åpner treningssenteret Skyfitness i Tromsø sentrum. Kjeden har blitt kalt bransjens svar på Rema 1000. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Tromsø får enda et nytt treningssenter.

DEL

1. september åpner lavpriskjeden Skyfitness dørene i Skippergata i Tromsø sentrum. Og når senteret først har åpnet dørene, stenger det ikke. Skyfitness vil være åpent hele døgnet - 365 dager i året.

- Det er kanskje ikke så mange som kommer til å trene klokka  tre på natta, men vi vil gjøre det mulig for alle å finne tid til å trene. Mange jobber turnus. Her får de mulighet til å trene både før og etter nattevakt. Vi vil være et tilbud som gjør det enkelt å komme seg på trening.

Det sier en av gründerne bak Skyfitness, Mats Martinsen.

Han har nylig flyttet til Tromsø for å gjøre alt klart til etableringen. Det blir det femte Skyfitness-senteret i landet. Kjeden har tidligere blitt kalt treningens svar på Rema 1000. Fra før finner man Skyfitness i Bodø, Fauske, Stavanger og Skien. I januar åpner de også senter i i Tromsdalen. I følge Martinsen har de allerede sikret seg lokaler på fastlandssiden.

Konkurrent nummer 1: Sofaen

- Er det plass til enda flere aktører i Tromsø?

- Ja, vi mener det er plass til oss.  Vi har et ganske annet konsept enn de andre sentrene. Det er sofaen, ikke Sats eller Exolo som er vår argeste konkurrent. Vi tilbyr trening til lav pris, uten bindingstid. Da gjør vi det lettere for folk å komme i gang med trening,  sier Martinsen, som har drevet sentrene i Bodø og Fauske de siste to årene.

Han opplever at mange synes det er litt skremmende å trene på senter.

- Vi retter oss særlig mot dem som aldri har trent på senter tidligere pg som kanskje ikke har våget oppsøke et tidligere. Vi vil være et mykt senter der alle føler seg vel,   sier Martinsen, som opprinnelig kommer fra Unstad i Lofoten.

LES OGSÅ: Du trenger ikke trene for å ha god helse

Lyse lokaler

En stor frivektsavdeling, egen funksjonell sone og kardioavdeling med blant annet løpemøller med innebygd nettbrett for surfing, TV, film og lignende. (For de som nå tenker bytte ut sofaen..)

Han lover høy kvalitet på apparater, garderober og lyse, fine lokaler. Men du får ikke gruppetimer i sal.

- Men vi har topp utstyr både i vekter og cardio-utstyr. Her finner du også slynger.

Senteret skal være delvis bemannet.

- Det vil være en fysioterapeut i tilknytning til senteret på dagtid og personlige trenere. Men deler av tida vil senteret være ubemannet,  sier Martinsen.

- Hvordan skal folk som kommer rett fra sofaen trene riktig om det ikke er ansatte til å veilede?

- Det vil være personlige trenere der deler av tida, og alle får et eget treningsprogram tilpasset den enkelte og kundens personlige mål, sier han.

Senteret vil ha 16 års aldersgrense.

LES OGSÅ: Henrik viser deg hvordan du kan trene på jobben

Artikkeltags