Det er tirsdag registrert fire nye tilfeller av covid-19 i Tromsø.

Det melder Tromsø kommune i en pressemelding tirsdag kveld.

Ramfjord skole er berørt. En av de smittede er ansatt ved skolen.

Fire ansatte, alle elever på 1. trinn, samt enkeltelever i 2. og 3. trinn på skolen er nå satt i karantene.

Ukjent opphav

En av personene er en nærkontakt til et allerede kjent tilfelle. For de tre andre er opprinnelsen til smitten fortsatt ukjent, melder kommunen. Disse tre er hverandres nærkontakter, og bor på samme adresse.

– Smittesporing pågår.

Det blir opprettet testtilbud i gymsalen på Ramfjord skole mellom kl. 10:00 og 11:00 onsdag.

En av de smittede har vært på Rema 1000 på Pyramiden i Tromsdalen mandag 15. mars mellom 10:30 og 11.00. Personer som har vært her i dette tidsrommet bes om å være oppmerksom på forkjølelse og luftveissymptomer, og om å ha lav terskel for å teste seg.

– Kan komme endringer

Smittetilfellene kommer samme dag som kommune valgte å lette på tiltakene og erklærte kontroll over smitten. Per nå er det altså tre tilfeller med ukjent smittevei.

– Selv om de siste ukenes smitteutbrudd er rammet inn, er vi i en sårbar situasjon der vi vet at det vil dukke opp nye smittetilfeller, sier kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen i Tromsø kommune.

– Derfor er det fortsatt viktig at folk fortsetter å følge de nasjonale og lokale smittevernrådene; hold avstand, bruk munnbind og unngå for mye sosial kontakt. Vi vurderer situasjonen fra dag til dag, og det vil raskt kunne komme endringer i tiltakene, sier Kristoffersen.

Også Balsfjord fikk fire nye smittetilfeller tirsdag. Her har smitten trolig opphav i Tromsø.

Fire nye smittede i Tromsø:- Det vil raskt kunne komme endringer i tiltakene