(iFinnmark)

Natt til tirsdag ble det igangsatt leteaksjon etter 3 personer som ikke hadde kommet tilbake etter skutertur fra Kautokeino til Svartfoss i Troms.

Hovedredningssentralen i Finnmark kan fortelle at det er snakk om tre voksne menn, og at Sea King har vært med i leteaksjonen, men ble omprioritert til et annet oppdrag nylig.

HRS henviser til operasjonssentralen for flere detaljer i saken.

Personene er nå kommet til rette og aksjonen avsluttes.

- Det hadde tatt seg inn i en hytte i natt, og alle er i god behold. Det hadde vært mye vind og fokk i natt, forteller operasjonsleder hos politiet i Finnmark, Eirik Pedersen.

Meldt savnet 02.00

Operasjonssentralen i Finnmark kan fortelle at de fikk melding om de tre savnet i 02-tiden natt til tirsdag.

– Når var siste livstegn fra de tre personene?

– Det har jeg ikke informasjon om nå, sier operasjonsleder hos politiet i Finnmark, Eirik Pedersen.

Operasjonssentralen forklarer videre at de holder på med vaktskifte og at det vil gå ut mer informasjon om leteaksjonen via en pressemelding litt senere tirsdag.

Det har vært mye vind i området natt til tirsdag, men det meldes nå om minus tre grader, lite vind og litt nedbør i Reisdalen.

Røde kors bistår

– Vi hjelper og støtter politiet i leteaksjonen, sier Per Ivar Klemetsen, leder i Røde Kors Kautokeino til NRK.

Klemtsen forteller at de tre mennene startet på snøskuterturen fra Kautokeino mandag, men at ingen har hørt noe fra dem etter det.

– Vi i Røde Kors er seks stykker ute foreløpig, så setter vi inn flere etter hvert. Planen er å lete hele veien mot Nordreisa, sier Klemetsen.