De tre personene i bilen ble alvorlig skadet, og satt lenge fastklemt. De er utenfor livsfare, og kjørt til Narvik Sykehus.

Ulykken skjedde på E10, noen kilometer vest for Bjervik. Det utenlandske vogntoget kom ned bakken, og kjørte mot Bjerkvik.

Fikk sleng på tilhengeren

I forsøket på å bremse har tilhengeren på vogntoget sklidd ut. Tilhengeren traff dermed personbilen i motgående kjørefelt, opplyser politiet.

- Et utenlandsk vogntog har kjørt ned en bakke, og forsøkt å bremse. Deretter har bakparten på vogntoget sklidd ut, og truffet personbilen, sier operasjonsleder Remi Johansen i Nordland politidistrikt.

Ulykken ble meldt klokka 17 fredag ettermiddag. To menn og en kvinne, alle over 50 år, satt fastklemt i personbilen. Klokka 17.55 meldte politiet at alle var frigjort, og kjørt til Narvik sykehus.

Alle tre ble alvorlig skadet, men er ikke livstruende skadet. Alle var våken da de ble fraktet bort, opplyser politiet. 

Det er 80-sone på stedet. Veien er fortsatt stengt, men personbiler kan passere via gang og sykkelveien.

Operasjonslederen sier det er utrolig at det ikke gikk verre.

Ligner på E8-ulykken

- Slik personbilen ser ut, er det utrolig at de overlevde, sier Johansen.

Mandag 7. januar skjedde det en tilsvarende ulykke på E8 utenfor Nordkjosbotn. En 22 år gammel mann er fortsatt livstruende skadet etter sammenstøtet med et vogntog. Han satt i lang tid fastklemt i personbilen. Også her var et utenlandsk vogntog involvert.

- Ja, det er tilsvarende det som har skjedd i denne ulykken også. Her har også tilhengeren fått sleng, og truffet personbilen de tre satt i. Forskjellen er bare at det ser ut til at det har gått bedre i denne ulykken, sier operasjonsleder Remi Johansen.

Nå skal politiet i gang med å sikre spor på skadestedet, og det vil etterhvert bli omkjøring via gang og sykkelvei.