Tre skikjørere omkom i et skred i Lyngen torsdag ettermiddag. Det bekrefter Troms politidistrikt.

I alt var det ni personer i turfølget. Alle er utenlandske statsborgere, hovedsakelig fra Frankrike. Skredet har ifølge Hovedredningssentralen Nord-Norge gått ved Beretlia og er godt synlig fra Lyngseidet.

Politiet melder følgende klokka 17.25:

– De øvrige i turfølget er fysisk uskadd. Arbeidet med å hente de ned fra fjellet pågår. De blir ivaretatt av helsepersonell og Lyngen kommune. Politiet arbeider nå med å fastslå identiteten på de omkomne og å varsle de pårørende. Reisefølget er fransk.

Det var en person i turfølget som meldte om skredet, ca. kl. 14.30. Tre personer ble begravd. De tre ble funnet og erklært død på stedet av lege kl. 15.22.

Røde kors, Norsk folkehjelp, Norske redningshunder og Hovedredningssentralen har bistått politiet.

– Luftambulanse fra Tromsø og Harstad er på vei. Vi har også bedt Forsvaret om hjelp. Vi har også bedt frivillige om bistand, fortalte redningsleder Tore Hongset i HRS Nord-Norge til Nordlys like før klokka 15.

Ambulansehelikopter returnerte til UNN kokka 16.35.

Advarte mot skredfaren

Skredfaren i området er torsdag vurdert til faregrad tre. På skredtjenesten Regobs ble det tirsdag registrert en observasjon som advarer mot skredfaren i Lyngen.

I obervasjonen heter det:

Nysnø og vind fra nord øker balastning på svake lag i skjermede områder i fremst sørlig sektor. Nuturlige flakskred på lag av kantkorn er mulig og små naturlige løssnøskred i mange brattheng er garantert/høyt sannsynlig.

Det har vært flere skred i Lyngen-området de siste dagene.