Det opplyser selskapet i en pressemelding fredag ettermiddag.
To av de tre flyene står for tiden på Gardermoen, mens det tredje står i Brønnøysund. Selskapet henter inn et fly fra Sverige for å opprettholde beredskapen.
Selskapet har ti fly av typen Beechraft B250. Av disse skal åtte være på beredskap på dagtid, og syv på kvelds- og nattestid. I tillegg opererer selskapet et jetfly med base på Gardermoen.
Reserveløsning
– Vi har rapportert inn feil på gyro-løsningen som skal sørge for at pilotene kan lande flyet visuelt selv om alle andre systemer blir satt ut av drift. Fabrikken tar dette på største alvor, og har sendt eksperter fra USA og Tyskland til Norge for å finne feilen, sier sjef for flyoperasjoner Hans Skog-Andersen i Babcock i pressemeldingen.

Politisk er de på hver sin planet. Nå slår de felles alarm om luftambulansen: - Du skal ikke kødde med helsevesen og beredskap i Nord-Norge
Feilen for et komplett strømbrudd er svært lav og produsenten mener flyene er trygge å bruke til tross for feilen, opplyser selskapet.
- Sikkerheten kommer alltid først. Vi har derfor valgt å sette de tre aktuelle flyene på bakken til fabrikken har løst problemet, sier Skog-Andersen i pressemeldingen.
I en epost til Nordlys understreker mediekontakt i Babcock, Roger Solheim, at de er i stand til å ivareta beredskapen ved å bruke reserveflyene og flyet fra Sverige.
Oppstartsproblemer
Babcock overtok driften av alle landets ambulansefly 1. juli i år. Selskapet hadde store problemer med å oppfylle beredskapskravene i kontakten de første ukene. Problemene medførte at helsevesenet leide inn ambulansefly fra andre selskaper og ba om støtte fra Forsvaret.

I flere timer var Nord-Norge uten ett eneste kortbane-fly. UNN: - Situasjonen har eskalert ytterligere
Babcock opererer alle landets ambulansefly på oppdrag for det statlige helseforetaket Luftambulansetjenesten.