Synet som møtte Bjarne, fikk det til å gå kaldt nedover ryggen

Likkiste i fjæra på Sør-Senja.

Likkiste i fjæra på Sør-Senja. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

- Det gikk mange tanker gjennom hodet.

DEL

Nordlys+ til kun én krone. Bestill her og få tilgang til alt innhold

Det var Folkebladet som først skrev om det spesielle funnet som ble gjort i fjæra i Tranøy torsdag ettermiddag. Bjarne Andreassen oppdaget likkista i et populært campingområde i fjæra ved Refsnes da han var på vei hjem fra jobb, og da var det ikke fritt for at det gikk noen ilinger nedover ryggen.

- Jeg ble litt sånn «skal jeg gå ned og se, eller skal jeg bare kjøre videre», forteller han til Nordlys.

Kikket i spenning

Andreassen valgte det første, og medgir at han var spent da han nærmet seg kista.

- Det er klart man tenker på om det er noe oppi den. Det var spesielt. Jeg er ikke vant til å se dette, og har ikke hørt om andre som har funnet likkister i fjæra heller, sier han.

Da han kom fram kunne han konstatere at kista var tom. Heldigvis slapp han å løfte av lokket.

- Lokket lå litt på skjeve, så jeg kunne se ned i den uten å røre noe.

Han sier kista var våt, men intakt.

Utenlandsk bil

Til Folkebladet uttaler lensmann Arnold Nilsen på Finnsnes at de hadde fått tips fra publikum om en utenlandskregistrert bil som kjørte med en likkiste på taket, men at det er uklart om det er noen sammenheng med dette.

- Selv om det er et uvanlig syn, så har vi ikke funnet grunn til å gjøre noen undersøkelser, sier Nilsen til Folkebladet.

Bjarne Andreassen sier til Nordlys at han har hørt at en utenlandsk bil nå skal være observert i det aktuelle området i Tranøy.

- Jeg tipper derfor at det er sannsynlig at kista er fjernet neste gang jeg kjører forbi. Men hvordan og hvorfor den havnet der har jeg ingen teori om, sier han om kistemysteriet.

Artikkeltags