«Bukser er så tynnslitte at de sprekker når personalet bøyer seg»

Pleiere på helseinstitusjon.(Illustrasjonsfoto)

Pleiere på helseinstitusjon.(Illustrasjonsfoto) Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Klager på arbeidstøyet på sykehjem.

DEL

Det er fra ledelsen ved Tranøy sykehjem på Sør-Senja at det klages på utslitt arbeidstøy. I et brev til den interkommunale vekstbedriften Mitra AS, som holder institusjonen med arbeidstøy, skildres elendigheten på følgende måte:

«Personalet går i hullete, krøllete og falmet tøy. Hull i baken på bukser, eller bukser så tynnslitte at de sprekker når personalet bøyer seg. Hull i lommer slik at nøkler og annet faller ut.»

Ikke nok klesskift

Det skal i lengre tid ha vært stor frustrasjon over det utslitte arbeidstøyet.

«Standarden på arbeidstøyet er elendig. Det føles ikke bra å møte pasienter og pårørende i tøy av denne standard», heter det.

I brevet pekes det også på at det er for lite arbeidstøy, slik at de ansatte ikke får skiftet så ofte som de skal i henhold til de interne prosedyrene. For å forebygge smittespredning skal tøyet skiftes daglig, men spesielt i høytider og i langhelger kan de bli gående i det samme tøyet flere dager.

- Skjønner irritasjonen

Direktør Frode Lund-Hansen i Mitra AS sier han skjønner frustrasjonen og lover at saken skal bli ordnet opp i.

- Dette er selvfølgelig beklagelig. Jeg tror nok vi har vært for lite flinke til å fase ut tøy som burde ha vært faset ut, og skjønner godt at det er irritasjon når de ansatte får tøy som burde ha vært kassert. Vi skal sørge for at dette blir gjort, og komplettere med nytt slik at de får ordentlig tøy, sier han.

Artikkeltags