Med et flertall på 11 mot 6 stemmer vedtok kommunestyret i Tranøy tirsdag å si ja til intensjonsavtalen med Lenvik om kommunesammenslåing til «Senja kommune».

- Jeg føler det er en gledens dag for innbyggerne i Tranøy, for dette er det som må til for at vi skal kunne sikre de tjenestene som innbyggerne har behov for og krav på. Det er viktig at vi klarte å komme til den konklusjonen i dag, sa ordfører Jan Fredrik Jenssen (H) etter at vedtaket var gjort, melder Folkebladet.

Baner vei for flere

Lenvik kommune har allerede sagt ja til avtalen, og nå tror politikerne i Tranøy at også de andre senjakommunene, Berg og Torsken, vil melde seg på i sammenslåingsprosessen igjen.

- Ja, jeg tror de andre to vil komme etter. Torsken har allerede varslet ny debatt om dette, og det er sterke krefter i Berg som også vil være i en storkommune på Senja. Jeg tror mange vil takke oss for at vi har gått først og banet vei i denne saken, sier Gunnar Torgersen (Ap) til Nordlys.

På tvers av folket

I folkeavstemningen var det flertall mot kommunesammenslåing i Tranøy, og Torgersen medgir at det har vært tøft å gå på tvers av folkeviljen.

- Det har vært hardt å stå i stormen, men det er min påstand at vi som sitter i kommunestyret vet best i denne saken. Vi vet mer enn gjennomsnittet av befolkningen fordi vi har lest kilovis med papirer og satt oss inn i saken, sier han.

Tildigere ordfører Odd Arne Andreassen (Ap) gikk i mot sammenslåing, men aksepterer nederlaget i kommuenstyret.

- Jeg valgte å lytte til folkeavstemningen, og er litt forbauset over at ikke flere gjorde det. Men når avgjørelsen er tatt så velger jeg å se framover og ønsker ikke å være splittende, sier han.