Det pågår nå en aksjon for å hente en pasient fra en tråler i Barentshavet. En Sea King er på vei fra Vardø og får støtte av et Orion-fly fra Andøya. Det er utfordrende vær i området. Hovedredningssentralen i Nord-Norge koordinerer aksjonen.

Pasienten befinner seg på en norsk tråler som opprinnelig fisket 400 nautiske mil til havs. Det var for langt ut for helikopteret, så i løpet av natten har tråleren beveget seg inn mot land og nærmer seg 150 nautiske mil fra land – cirka 300 kilometer. Ifølge HRS tanker Sea King-helikopteret nå drivstoff i Vardø og klargjøres for å gå ut. Samtidig er det dårlig vær i området, og derfor er Forsvarets Orion fra Andøya sendt ut for å få værrapport.

- Det er dårlig vær. Utfordringen er at det er mye vind og byger i området. Ising kan også bli et problem, sier redningsleder Lars Nedregård ved HRS Nord-Norge til Nordlys.

SISTE:

Pasienten er hentet ut fra tråleren, flys til Berlevåg hvor ambulansefly vil ta pasient til sykehus. Orion og Sea King ivaretok oppdraget under krevende værforhold og langt fra land, melder HRS.