Gangbru spiddet av jernspyd som stakk ut av trailer: – Det kunne gått veldig galt

Yngve Fredriksen i Mesta konstaterer at gangbrua nok engang har fått hard medfart. (Foto: Knut Johansen)

Yngve Fredriksen i Mesta konstaterer at gangbrua nok engang har fått hard medfart. (Foto: Knut Johansen)

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Gangbrua går over E10 ved Nonshaugtunnelen i nærheten av Svolvær skole. Rekkverket ble rasert i sammenstøtet.

Saken er hentet fra Lofotposten.

Stålkonstruksjonen som holder det oppheisbare kapellet på lasterommet til semitraileren oppe, gikk som et stålspyd gjennom begge rekkverkene på gangbruen til de myke trafikantene fredag formiddag. Heldigvis befant ingen personer seg på gangbruen da uhellet skjedde.

Glemte kapellet

Sjåføren på semitraileren fra Aksel Endresen Transport på Myre glemte seg og senket ikke kapellet ned etter at han hadde levert varer i Osan rett vest av Svolvær sentrum.

– Jeg kom ut fra avkjøringen til LAS sin mottaksstasjon i Osan og skulle til Solheim. Da ser jeg semitraileren kjøre ut på E10 fra avkjøringen inn mot steinbruddet i Osan, sier Bjørnar Jørgensen fra Lyngvær.

Han bor i Tromsø, men var på besøk på Solheim i Svolvær, og skulle tilbake dit via Nonshaugtunnelen.

– Jeg prøvde å fløyte for å gjøre sjåføren oppmerksom på at han kjørte med kapellet oppe. Men han hørte meg ikke, i alle fall stanset han ikke. Jeg så flere som gjorde tegn til han. Å kjøre forbi semitraileren kunne jeg heller ikke, da det var stor trafikk imot. Og ved gangbruen ved Nonshaugtunnelen gikk det galt, da flerret semitraileren hele kapellet med stål og duk av. Den fortsatte til Amfi der den snudde og kom tilbake og ryddet opp skrammelet etter seg, sier Bjørnar Jørgensen.

Kunne gått galt

Han varslet politiet, som ikke kunne rykke ut, men de varslet veivesenet, og kort tid etter hadde distriktssjef Yngve Fredriksen kommet fram til skadestedet, og fikk sikret gangbruen.

– Dette kunne gått veldig galt hadde noen vært oppe på gangbruen, sier han, men hell i uhell var ingen der. Og selve gangbrukonstruksjonen er heller ikke skadd. Vi må utbedre rekkverket på begge sider, som er ødelagt, og holder vakt her til det er gjort, sier Fredriksen.

Han berømmer Bjørnar Jørgensen, som sto vakt på brua og sikret den, og varslet om skadeverket til politiet. Det var årvåkent og besluttsomt, sier Yngve Fredriksen til Lofotposten.

Artikkeltags