Svein trodde de var enige om skademeldingen...

HER SKJEDDE DET: Svein Stormo var noen titallsmeter unna rundkjøringa ved UNN, da bilen som skulle rett frem, plutselig skiftet retning og traff ham  bak. Men motpartens skademelding forteller en helt annen historie.

HER SKJEDDE DET: Svein Stormo var noen titallsmeter unna rundkjøringa ved UNN, da bilen som skulle rett frem, plutselig skiftet retning og traff ham bak. Men motpartens skademelding forteller en helt annen historie. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Så skiftet motparten mening.

DEL

Mandag for to uker siden var Svein Stormo som vanlig på vei på jobb ved det gamle TIRB-verkstedet på Tromsøya. Han kjørte langs Stakkevollveien, og skulle svinge opp mot Universitetssykehuset i Nord-Norge.

– Som vanlig var det en del stillestående kø. Jeg kjørte i høyrefila opp mot rundkjøringa før UNN, da en bil plutselig svingte av for å legge seg inn bak meg, sier Stormo til Nordlys.

Føreren bak kom borti, og skadet bilen til Svein Stormo. Sistnevnte hoppet ut av bilen og snakket med den utenlandske sjåføren.

– Vi ble enige om å bare kjøre opp på parkeringsplassen for å skrive skademelding.

Der nektet motparten å skrive under på skademeldinga.

Forandret forklaring

Den utenlandske sjåføren kom opp som avtalt, men han hadde endret oppfatning av hele situasjonen på veien.

– Han nektet å skrive under skademeldinga, og mente at dette hadde skjedd midt i rundkjøringa. På den måten prøvde han å unndra seg erstatning, ved å si at jeg hadde skiftet fil.

Stormo hevder at sammenstøtet skjedde 30-40 meter unna rundkjøringa, og at bilen hans sto stille. Nå forsøker han å komme i kontakt med vitner til hendelsen.

SVEINS SKADEMELDING: Slik ser Svein Stormos skademelding ut. Her ser vi ingen rundkjøring.

SVEINS SKADEMELDING: Slik ser Svein Stormos skademelding ut. Her ser vi ingen rundkjøring. Foto:

– I og med at forklaringene våre spriker såpass mye, vil forsikringsselskapet ha vitner til hendelsen. Det var nok av biler i området, så noen må ha sett noe, sier han, og håper vitner kan ta kontakt med ham.

Slik saken står nå må han ut med en egenandel på noen tusen for å få rettet opp skadene.

MOTPARTENS SKADEMELDING: Her har uhellet plutselig skjedd i en rundkjøring.

MOTPARTENS SKADEMELDING: Her har uhellet plutselig skjedd i en rundkjøring. Foto:

- Men det er ikke pengene som er det viktige her. Det er prinsippet. Tenk at man kan være så uærlige, sier Stormo.

Hittil i år har det skjedd nærmere 2300 større eller mindre ulykker i Troms fylke, der et kjøretøy er involvert. Det viser tall fra Finans Norge.

Vitner

Informasjonssjef Bjarne Aani Rysstad ved Gjensidiges skadeforsikringsavdeling, sier til Nordlys at det ikke er noe stort problem at involverte parter stiller med hver sin versjon.

– I all hovedsak er det normalt at det vil være forskjellige oppfatninger av hva som har skjedd. Hvert år har vi kanskje noen hundre meldinger der forklaringene spriker såpass at vi må ha inn vitner, sier Rysstad.

Han kjenner ikke til den konkrete hendelsen i Tromsø nå i oktober, og uttaler seg på generelt grunnlag.

– Det viktigste i slike situasjoner er at man forsøker etter beste evne å forklare sin oppfatning. Man bør være ærlig, og gi riktig versjon slik at forsikringsselskapet og eventuelt politiet har et best mulig grunnlag.

Forsikringssvindel

- Kan man bli tiltalt for forsikringssvindel dersom man forsøker å unndra seg erstatning ved å avgi feil forklaring?

– Når det gjelder forsikringer og feilaktige opplysninger, er det ofte man ser i klassiske skadeoppgjør at folk legger på litt ekstra. Det kan være etter innbrudd, eller brann at man oppgir litt dyrere varer enn man egentlig hadde.

Rysstad legger til at forsikringssvindel er et samfunnsproblem som selskapene har stort fokus på.

– Både vi i Gjensidige har mange utredere som jobber med å avsløre svindel hver eneste dag. Det er et samfunnsproblem som fører til at store summer forsvinner hver eneste dag.

Artikkeltags