Vogntog skled rett inn i bil i Tromsø sentrum: – Vi var heldige at han ikke rygget gjennom husveggen

Fikk skikkelig trøbbel i Grønnegata.

DEL

Nordre Tollbodgate er sperret for trafikk tirsdag formiddag etter at et vogntog fikk problemer.

Sjåføren har forsøkt å ta seg opp Grønnegata mot St. Hanshaugen, men har begynt å skli bakover og truffet en parkert bil. Den parkerte personbilen hindret trolig vogntoget i å treffe et av husene i Nordre Tollbodgate.

Politiets innsatsleder på stedet Robin Lindberg sier at man nå jobber med å få i stand bilberging. Det opprettes samtidig sak på hendelsen.

– Mange er ikke helt skodd for å kjøre på de glatte veiene som er akkurat nå. Vi har hatt flere stans i trafikken i dag, blant annet på Tverrforbindelsen.

– Dere gjorde en vurdering av dekkene til sjåføren her på stedet. Kan du si noe om det?

– Vi får gjøre en samlet vurdering, men det er klart at her har sjåføren kjettinger med seg, men bruker de ikke, sier Lindberg.

– Vi var heldige at han ikke rygget gjennom husveggen, i og med at det sto en bil bak som nå er skadet.

På grunn av språkproblemer blir sjåføren tatt inn til politistasjonen til et formelt avhør, opplyser politiets operasjonssentral.

– Vi må skaffe tolk. Det var ikke så veldig enkelt å snakke med ham på stedet. Han blir tatt inn til avhør, så skal en jurist vurdere om det er grunnlag for en reaksjon, sier Morten Augensen i Troms politidistrikt.

Det er ikke meldt om personskader i sammenstøtet.

Litt før klokken 12 er bilberging på stedet. Politiet melder senere at Mackbratta, Nordre Tollbodgate og Grønnegata fra Bispegata og nordover stenges mens bilbergingen pågår.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken