Gå til sidens hovedinnhold

- Æ må ha mæ ei drosje...

Video: Eirik Øyen Sund

Artikkelen er over 5 år gammel

Finnmarkingen Eirik Øyen Sund lagde humor ut av uhellet.

Prøv Nordlys+ gratis hele uke 49. Trykk her!

Like før klokken 11 mandag formiddag fikk politiet melding om en semi-trailer som hadde kjørt av veien på Europaveg 39 mellom Betna og Vågland i Halsa i Møre og Romsdal.

Kort tid etter kom finnmarkingen Eirik Øyen Sund til for å hjelpe kollegaen. Og når uhellet først var ute, så han ingen grunn til å ikke lage humor ut av situasjonen.

Onsdag la han ut en video på Facebook, som i skrivende stund vist 22.000 ganger.

I videoen ser man semi-traileren ligge i grøfta. I forgrunnen smatter Øyen Sund på en sigarett.

- Æ må ha mæ ei drosje, sier han så.

Fra Vardø

- Videoen har tatt av nå på formiddagen - og flere visninger skal det bli. Jeg måtte benytte anledningen til å gjøre et morsomt stunt, sier han til Tidens Krav.

Dialekten er umiskjennelig. Overfor Nordlys bekrefter 29-åringen at han opprinnelig er fra Vardø, men at han flyttet til Kristiansund i 2006.

Se videoen i vinduet over/til høyre!

Guds lykke

- Vi er to mann som disponerer denne bilen, så jeg kom til for å hjelpe kollegaen min, men var ikke involvert i utforkjøringen selv, sier Øyen Sund til Tidens Krav.

Han forteller at det var speilblankt på veien og at kollegaen hadde en fart på 40 km/t da ulykken skjedde.

- Det er Guds lykke at det gikk så bra. Kollegaen min kom fra det uten en skramme.

 

Veien ble stengt

Bilbergingen tok flere timer. Først kom bilbergingen til med for liten bil. Bilbergingen pågikk deretter fra klokken 16.00 mandag ettermiddag. Veien var midlertidig stengt og først klokken 21.45 var veien åpnet for trafikk.

- Vi har vært på stedet, men det var ingen grunn til å opprette noen sak. Ingen personer er skadet, og det var ikke tegn på at det var gjort noe galt, sa politiets operasjonsleder Øyvind Kvalvåg til Tidens Krav mandag da vogntoget veltet i grøfta på E39.

Kommentarer til denne saken