Dette skiltet er vel ikke helt etter boka

HUMORISTISK SKILT: – Hvis du ser på detaljene, han som sitter oppå scooteren, så ser du hva det er, sier Gunnar Lillebo. Han håper folk ser humoren i det ukorrekte navnevalget.

HUMORISTISK SKILT: – Hvis du ser på detaljene, han som sitter oppå scooteren, så ser du hva det er, sier Gunnar Lillebo. Han håper folk ser humoren i det ukorrekte navnevalget.

Artikkelen er over 5 år gammel

- Jeg håper ikke noen tar seg nær av det

DEL

Gunnar Lillebo kom over denne godt gjennomførte skiltingen på fjellet, søndag. Skiltet er satt opp der scooterløypa skiller seg mellom Ytre Billefjord, Skaidivann og Olderfjord. Skiltet imiterer et varselskilt og advarer mot «fare for fjellpurk», skriver ifinnmark.no.

– Veldig spesielt. Jeg har ikke sett lignende før. Jeg håper ikke noen tar seg nær av skiltet, og ser det humoristiske i det. Jeg tror ikke det er ment å være nedlatende.

Han viser til det ordvalget «purk», som ofte brukes i et negativ ordelag om politiet. Lillebo ser likevel det positive med skiltingen.

– Jeg synes det er kreativt. Og hvis vi kan se det underliggende i det, at man tar seg sammen når man er ute på scootertur og forholder seg til det som står på skiltet, så er det greit at navnevalget ikke var helt korrekt, sier han.

Skiltingen er neppe gjort av kommunen. Og han burde vite, for han jobber som rådmann i Porsanger kommune.

– Det var en stor overraskelse at vi har fått egen skilting i den kommunale scooterløypa. Det er ikke kommunen som har satt det opp, for å si det slik, sier Lillebo.

Selv om skiltingen neppe kan sies å være regulert og godkjent av myndighetene, håper rådmannen det har en preventiv virkning disse påsketider der folk ferdes mye i naturen og kanskje lar seg friste til å begå lovbrudd.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken