I helgen ble det oppdaget et nytt underskilt til veitrafikkskiltet i rundkjøringen. «Maks 3 runder» sto det på skiltet. For de som måtte være usikre på hvilken vei de skal, til Rema 1000, ned til byen eller inn til Rypefjord, er det ifølge underskiltet altså ikke lov å suse flere enn tre ganger rundt i rundkjøringa før de må ta et valg, skriver Finnmark Dagblad.

Skøyer

Skiltingen var så ferskt at selv ikke politiet hadde fått melding om denne dette mandag. Det skulle de vanligvis ha fått av Veitrafikksentralen, om det var lovpålagte endringer kjøremønsteret. Men det er nok ikke så rart at politiet ikke har hørt noe; skiltingen har nemlig ikke rot i veitrafikkloven.

– Det finnes ingen begrensninger om hvor mange ganger en har lov å kjøre rundt i en rundkjøring, annet man at må følge veitrafikklovens paragraf 3, som sier at man skal ferdes hensynsfullt. Så det er noen som har tøvet der oppe, sier politiets operasjonsleder Eirin Hansen Abuukar til Finnmark Dagblad.

Fjernet nå

At det har vært en moroklump på ferde på Storsvingen, kan også seksjonsleder i States vegvesen Oddbjørg Mikkelsen bekrefte.

– Det er nok en skøyer som står bak. Skiltet har nå blitt fjernet av vår distriktsentreprenør. Skøyeren har nok hengt det opp for å ha det morsomt; det er jo den første rundkjøringen i kommunen, sier Mikkelsen.