Vegvesenet avslørt i forbifarten - dundret forbi sjåførskolebil i 80-sone

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

«Samme etat som lager holdningskampanjer tok oss ganske kjapt igjen i en 80-sone selv om vi lå stabilt i fartsgrensa, kjørte forbi og dundra videre…  Vanskelig å motivere elever for å holde fartsgrensa når selv de som skal gå foran som gode eksempler gir blaffen». Slik lyder det i meldinga som ABE-Trafikkskole i Tromsø la ut på Facebook etter å ha blitt forbikjørt av en tjenestebil fra Statens vegvesen.

- Del av et generelt problem

- Tanken bak å legge ut dette er å belyse at det kjøres for fort også av vegvesenet. Dette er en del av et generelt problem, at det kjøres for fort, og også av de som skal gå foran med et godt eksempel. Det var ellers ingen dramatikk eller skjedde noe galt i forbindelse med forbikjøringa, sier daglig leder Jan Johansen i ABE-Trafikkskole.

Forbikjøringa skjedde i en 80-sone ved Laksvatn, i retning Nordkjosbotn, torsdag ettermiddag. 

- Det er kommet en masse reaksjoner og kommentarer på meldinga vi la ut, og at det skulle bli så mye styr om dette hadde jeg ikke regnet med. Vi har fått mange «likes», men det er også noen som skjeller oss ut og kaller oss «idioter», og det er jo til å miste motet av, sier Johansen.

- Det skal ikke skje

Avdelingsdirektør Rigmor Thorsteinsen i Statens vegvesen i Troms er klar på at episoden som trafikkskolen beskriver er uakseptabel.

- Det skal ikke skje. Vi har mye fokus på det internt at vi skal går foran med et godt eksempel, og særlig når det kjøres i tjenestebil er dette viktig, sier hun.

Thorsteinsen sier dette er en sak hun vil se nærmere på.

- Vi får se om vi kan finne ut hva som har skjedd her.

- Kommer du til å ta opp saken internt?

- Holdninger til trafikkregler er noe vi jevnlig tar opp hos oss.

- Og alle i vegvesenet skal overholde fartsgrensene?

- Ja, selvfølgelig skal vi det.   

Artikkeltags