Gå til sidens hovedinnhold

Trafikken til utlandet øker - to destinasjoner peker seg ut

Artikkelen er over 1 år gammel

Spania og Portugal populære utenlandsreiser når utenlandstrafikken gradvis tar seg opp.

Etterspørselen etter utenlandsturer øker, og dette får konsekvenser for antall flyginger. Denne uken vil nesten 500 avganger gå fra Norge til utlandet.

Utenlandstrafikken har siden 12. mars hatt en tilbakegang på mellom 95 og 99 prosent. I forrige uke var imidlertid nedgangen «bare» 91 prosent, skriver E24.

Avisen peker på at utenlandstrafikken er i ferd med å ta seg opp igjen, og at flyselskapene nå tilbyr turer til blant annet Spania og Portugal.

Blant flyselskapene som har merket bevegelse i passasjertallene, er Air France og KLM. De to selskapene vil i sommer ha 44 ukentlige flyavganger fra Norge til Amsterdam og Paris – noe som er fire ganger så mange som de hadde tidligere i år.

Utviklingen er lik for SAS og Norwegian. Siden midten av juni har SAS nesten doblet kapasiteten til 30 fly i drift, og ytterligere 15 fly vil bli satt i drift i juli. Norwegian har 20 fly i drift fra norske baser etter at de gjenåpnet flere ruter fra 1. juli.

Til tross for at passasjertallene går oppover, understreker selskapene at de er langt unna en normalsommer.

– Vi økte fra 30 fly i juni til 40 i juli. Det tilsvarer cirka 30 prosent av vår kapasitet i en tid der flyselskapene vanligvis har full produksjon, opplyser pressesjef John Eckhoff i SAS til E24.

Kommentarer til denne saken