Denne katta stengte tunnel i flere timer og forskanset seg i politibil. Nå er den reddet

Er denne din? Kontakt Dyrebeskyttelsen. Sent søndag kveld ble katten lokket inn i et bur og reddet ut fra tunnelen. Foto: Dyrebeskyttelsen

Er denne din? Kontakt Dyrebeskyttelsen. Sent søndag kveld ble katten lokket inn i et bur og reddet ut fra tunnelen. Foto: Dyrebeskyttelsen Foto:

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

Politi og Dyrebeskyttelsen rykket ut.

DEL

Politiet i Tromsø stengte søndag kveld Tromsøysundtunnelen i retning Tromsøya etter at en katt hadde forvillet seg inn i tunnelløpet.

Operasjonsleder Karl Erik Thomassen sier til Nordlys at både politi og Dyrebeskyttelsen i Tromsø har vært involvert i søket etter katta.  Politiet fikk tips om hendelsen fra bilister som kjørte i tunnelen.

En frivillig fra Dyrebeskyttelsen observerte katta i tunnelen. Ifølge vakthavende hos Dyrebeskyttelsen forsvant imidlertid katta inn i en åpning i tunnelveggen.

I 20.30-tiden opplyser politiet at de har fått kontroll på katta, men at det fortsatt er uløste utfordringer.

- Katta har forskanset seg i motorrommet på politibilen. Det betyr at vi ikke kan starte bilen uten at den kommer til skade. Vi venter nå på hjelp for å få katta ut, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen.

STENGT: Politiet har stengt Tromsøysundtunnelen fra fastlandet mot Tromsøya søndag ettermiddag. Årsaken er ei katt som har forvillet seg inn i tunnelsystemet.

STENGT: Politiet har stengt Tromsøysundtunnelen fra fastlandet mot Tromsøya søndag ettermiddag. Årsaken er ei katt som har forvillet seg inn i tunnelsystemet. Foto:

Han legger ikke skjul på at situasjonen både er noe komisk og uvant.

- Det er ikke så mye vi kan gjøre. Vi må nesten holde tunnelen stengt til vi har fått katta ut.

Klokken 22.25 melder Troms politidistrikt at katten er reddet ut i sikkerhet, og tunnelen igjen åpen for trafikk.

Artikkeltags