Fredag ettermiddag har utrykningspolitiet hatt trafikkontroll på fylkesvei 862 i Sandneshamn på Kvaløya. Resultatet ble 19 bøtelagte bilførere, melder Troms politidistrikt.

Samtlige har fått forenklet forelegg for å ha holdt for høy fart på strekninga, som har 50-sone.

Dermed kan det virke som den bekymrede småbarnsfaren Nordlys skrev om i går har blitt bønnhørt. Beboeren i Sandneshamn har vært så urolig over den høye hastigheten mange bilister har holdt til og fra ferga i området at han nylig skrev brev til politiet der han ba dem gjennomføre fartskontroller på strekninga.

– Det bor flere barn her i bygda, og jeg vet at det langt fra bare er jeg som frykter alvorlige ulykker. Det er flere enn meg som har kontaktet politiet om dette, sier familiefaren, som ikke ønsker navnet sitt offentliggjort.

Prøver å lytte  

Geir Marthinsen, leder for utrykningspolitiet i Troms, sa til Nordlys i går at de prøver å respondere på tips fra publikum.

– Vi har særlig forsøkt å respondere når folk har klagd sin nød om at det kjøres heftig i området. Vi prøver å svare på de hintene vi får, og det er mange av dem. Til en del av stedene er det lang kjørevei, men vi prøver å være til stede.