- Må det skje en alvorlig ulykke?

UMERKET: Veibanen her ved UNN-rundkjøringa er umerket. Foto: Erik Vorontsov.

UMERKET: Veibanen her ved UNN-rundkjøringa er umerket. Foto: Erik Vorontsov.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Mangeårig  Frp-politiker og ivrig bilist Bjørn-Gunnar Jørgensen har sett seg lei på alle merksnodighetene i Tromsø-trafikken. Nordlys skrev lørdag om nok et tilfelle der en bil havnet i gal kjøreretning på Stakkevollveien. Det samme har skjedd med flere andre de siste månedene.

- Dette kunne vært unngått på en veldig enkel måte. Hadde man merket veiene tidligere, her med en tydelig sperrelinje, så hadde man sluppet dette. Men dette er et vedvarende problem. Veimerkinga i Tromsø er ikke ferdig før ut på høsten, sier en oppgitt Jørgensen.

Han sier at når snøen forsvant så tidlig som den gjorde i år, så burde det vært full fart i dette arbeidet.

- Vi har så mange finurlige Tromsø-varianter i denne byen. Ved sykehuset, i Grønnegata, i rundkjøringene. Hvilken fil skal man liggge i? Vi trenger tydeligere merking og bedre skilting.  Jeg hadde senest for noen dager siden besøk utenbys fra. Og gjesten var sjåfør. Det endte med bom i hver eneste rundkjøring, sier Jørgensen, og oppfordrer veieierne, det være seg kommune eller fylkeskommune om å ta dette på alvor.

- Må det virkelig skje en alvorlig ulykke før dette kommer på plass? Veivedlikeholdet må prioriteres. Det er bare å sette alle kluter til, sier Jørgensen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken