Bilfører var dobbelt ruspåvirket

Artikkelen er over 1 år gammel

36-åring var tungt påvirket av både alkohol og narkotika da han kjørte i grøfta på Senja.

DEL

Det var i desember i fjor at en bil kjørte av veien på Senja og havnet på taket i grøfta. Nødetatene rykket ut for å hjelpe sjåføren som satt fast i bilen. Han var ikke alvorlig skadet, men luktet alkohol.

Blodprøven som seinere ble tatt av mannen avslørte en betydelig påvirkning av både alkohol og narkotika. Påvirkningsgraden av narkotika tilsvarte langt over 1,5 i alkoholpromille, mens alkoholpromillen i seg selv var på 1,85 under kjøringa.

I Senja tingrett erkjente den 36 år gamle sjåføren at han hadde drukket cider, likør og brennevin på ulykkeskvelden, og at han hadde tatt flere tabletter med diazepam, som er et beroligende og angstdempende middel. I en sving hadde han fått sleng på bilen og havnet i grøfta.

Mannen ble dømt til 36 dagers ubetinget fengsel og må i tillegg betale 27.000 kroner i bot. Han mister dessuten førerkortet i tre år. Senja tingrett har i skjerpende retning lagt vekt på at kjøringen medførte stor fare for andre trafikanter.

«Ut fra siktedes betydelige grad av ruspåvirkning samt at kjøringen endte med utforkjøring, legger retten til grunn at det kunne ha oppstått alvorlige ulykker. Videre har retten lagt vekt på at siktede er tidligere domfelt for ruspåvirket kjøring, i alt tre ganger fra 2002 til 2011», lyder det i dommen fra Senja tingrett.

Artikkeltags