Gå til sidens hovedinnhold

Trailersjåfør Markus: - Jeg har aldri sett noe lignende

Artikkelen er over 5 år gammel

Her havner sjåføren i dødens posisjon på E6.

Ikke gå glipp av noe! Få tilgang til Nordlys+ her!

En nestenulykke på E6 i Troms rystet en bussjåfør fra Torghatten Nord, yrkessjåføren Markus Dalvik Søreng og kjæresten Alina Jakobsen fredag kveld.

- Jeg jobber som trailersjåfør, og er egentlig vant til å se både det ene og det andre. Men akkurat dette ... Jeg har aldri sett noe lignende. Jeg var helt sikker på at det skulle smelle, sier Søreng til Nordlys.

De var på vei fra Tromsø til Herjangen i Nordland, da en Audi passerte dem ved Kallbekken i Takelvdalen.

Se videoopptaket i vinduet øverst.

Langt strekk

Deretter fulgte et langt, rett strekk, der sjåføren la seg bak et vogntog.

Med Søreng og kjæresten som forskrekkede vitner, la bilen seg plutselig ut igjen - like før en høyresving.

- Bilen kommer seg egentlig ganske langt frem på siden av traileren. Plutselig ser jeg bussen komme rett imot, og sjåføren står på bremsa. Da tenker jeg; nå smeller det, forteller Søreng.

Saken fortsetter under bildet.

 

Torghatten: Tiendeler fra dødsulykke

Situasjonen ble fanget opp av et dashbordkamera i bilen paret kjørte. I videoen ser man at det er under et sekund om å gjøre fra å ende i en frontkollisjon med en buss.

Dramatikken bekreftes av bussjåføren som kjørte bussen som kom i motgående kjørefelt.

- Sjåføren i bussen opplevde det som svært dramatisk. Han sier at det bare er tilfeldigheter og tiendeler som gjorde at det ikke endte i en dødsulykke, sier avdelingsleder for Torghatten Buss i Troms, Rune Hansen.

Takker vogntogsjåføren

Han mener sjåføren kan takke en våken vogntogsjåfør for at det ikke gikk verre.

- Det bussjåføren tror er årsaken til at det gikk bra, er at sjåføren av vogntoget ikke bremset. Hadde vogntoget bremset, så hadde det ikke blitt plass til bilen å svinge inn igjen. Her har yrkessjåføren lest trafikkbildet på en god måte.

- Vår sjåfør var selvfølgelig skjelven etterpå, men det går bra nå. Det er rutinerte folk, og det er ikke første gang man er ute for en nestenulykke, sier Hansen.

Tok kaka

- Jeg har sett mange forbikjøringer, men denne tok kaka. Sjåføren lot altså være å kjøre forbi på en rett strekning, før han la seg ut like før svingen, sier Markus Dalvik Søreng.

- Det var en skremmende opplevelse, både for meg og kjæresten min. Stemninga i bilen var ikke særlig god.

Han håper videoen vil få folk til å tenke seg om på veiene i helga.

- For å si det sånn, så tror jeg ikke det er noen som har det så travelt at de har lyst til å sette både sitt eget og andres liv på spill.

Kommentarer til denne saken