Plutselig ser han bilen komme rett imot ham: - Det var rett og slett horribelt

FARLIG NÆRT: Her passerer bilen Rune Brustad-Hanssen i høy fart. Selv måtte han bråbremse ned fra 80 til 30 kilometer i timen for å unngå å frontkollidere.

FARLIG NÆRT: Her passerer bilen Rune Brustad-Hanssen i høy fart. Selv måtte han bråbremse ned fra 80 til 30 kilometer i timen for å unngå å frontkollidere. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Rune var en hårsbredd fra å frontkollidere - med to barn i bilen.

DEL

Kjøp Nordlys+ for kun 99 kroner for åtte uker - få tilgang til alt innhold.

Tromsøbosatte Rune Brustad-Hanssen (40) fikk seg en skikkelig støkk på sommerferie i Vesterålen tirsdag formiddag.

For på vei fra Risøyhamn til Sortland, var han kun meter unna å frontkollidere da en bilist i motgående kjørefelt tok en hasardiøs forbikjøring.

- Det var rett og slett horribelt. Det skjedde på den mest uoversiktlige plassen der det kunne skje, forklarer Brustad-Hanssen til Nordlys.

Måtte bråbremse

Han ble oppmerksom på bilen idet han kom ut av en skarp sving og over en bakketopp - en strekning som på ingen måte er egnet for å ta gjøre forbikjøringer.

- Jeg kom rundt svingen i 80 kilometer i timen og måtte bremse ned til 30. Hadde jeg ikke gjort det, hadde jeg fått ham rett i kjeften, sier Brustad-Hanssen, som hadde med seg ungene på tre og fem år i bilen.

- Heldigvis sov de, forteller han.

Se videoen her:

Ble forbanna

Etter at han hadde fått summet seg, ble sjokket erstattet av sinne.

- Jeg ble forbanna. Spesielt når det gikk for meg at han ikke gjorde noe for å stoppe. Han bare gasset på og dundret forbi, sier Brustad-Hanssen.

Han mener det kun var tilfeldigheter som gjorde at han ikke frontkolliderte med den andre bilen. For like i forveien hadde han slakket ned på farten da moren hans, som kjørte i bilen foran, fikk en telefon og svingte av i en busslomme.

- Hadde jeg ikke bremset ned, hadde enten jeg eller hun frontkollidert, sier han.

Til politiet

Han fortelle at det skjedde veldig fort.

- Det var heslig. Jeg rakk ikke å blinke med lysene eller noe, jeg måtte bare bråbremse, tviholde på rattet og legge bilen så langt ut mot kanten som jeg klarte, sier Brustad-Hanssen, som har sikret seg registreringsnummeret på bilen via dashbord-kameraet han har montert i bilen.

- Jeg går til politiet på Sortland med videoen på tirsdag, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken