Her er beviset på at den nordnorske tørrfisken nå har samme status som den franske champagnen

STOLT: Stolt leder av Tørrfisk fra Lofoten AS, Rune Stokvold, fikk i dag beviset på at norsk tørrfisk nå er i den europeiske mateliten. Overrekkelsen skjedde under den store tørrfiskfestivalen i Sandrigo i Nord-Italia. Fra v. Luciano Righi, president i Tørrfiskbrorskapet, Bacalà alla Vicentina, Rune Stokvold, fiskeriminister Elisabeth Aspaker og Nina Sundqvist, administrerende direktør i stiftelsen Matmerk.

STOLT: Stolt leder av Tørrfisk fra Lofoten AS, Rune Stokvold, fikk i dag beviset på at norsk tørrfisk nå er i den europeiske mateliten. Overrekkelsen skjedde under den store tørrfiskfestivalen i Sandrigo i Nord-Italia. Fra v. Luciano Righi, president i Tørrfiskbrorskapet, Bacalà alla Vicentina, Rune Stokvold, fiskeriminister Elisabeth Aspaker og Nina Sundqvist, administrerende direktør i stiftelsen Matmerk. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Tørrfisk fra Lofoten mottok søndag beviset på at det norske produktet er en del av mateliten i Italia.

Det skriver VGNett.

Produsenten Tørrfisk fra Lofoten mottok det ærefulle beviset Indicazione Geografica Protetta (IGP). Dermed er tørrfisken i godt selskap med italiensk Parmaskinke og fransk Champagne, skriver VG.

Det italienske markedet er Norges største for tørrfisk, og blant matentusiastene i Italia henger IGP-merket svært høyt.

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker uttalte under utdelinga som foregikk i Sandrigo i Italia søndag, at det er stor dag for Norge.

– Dette er en stor dag for et tradisjonsrikt norsk produkt. Nå har Tørrfisk fra Lofoten tatt steget opp i den Europeiske mateliten. Og der hører denne nasjonale matskatten selvsagt hjemme, sa fiskeriminister Elisabeth Aspaker i sin tale under festivalen, ifølge VG.

IGP-merkingen gir flere fordeler for Tørrfisk fra Lofoten, forbrukerne og importørene. Merkingen garanterer forbrukerne at produktet er ekte vare, med høyeste kvalitet. For produsenten gir merkingen beskyttelse mot juks og kopiering. For importørene og forbrukerne er det også en garanti for at fisken er fra nettopp Lofoten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken