Toril mener utbyggeren av omstridt nybygg ikke er til å stole på: - Juks!

DEMOKRATISK PROBLEM: Utbygger Ivar Olsen hos Nor-Bygg har måttet tåle mye kritikk den siste tiden for et nytt bygg i Tromsø. - Et demokratisk problem, mener nabo Toril Jenssen om at bygget ikke ble slik de mener de ble varslet om. Programleder Silje Solstad til venstre.

DEMOKRATISK PROBLEM: Utbygger Ivar Olsen hos Nor-Bygg har måttet tåle mye kritikk den siste tiden for et nytt bygg i Tromsø. - Et demokratisk problem, mener nabo Toril Jenssen om at bygget ikke ble slik de mener de ble varslet om. Programleder Silje Solstad til venstre. Foto:

Om noen dager flytter nye beboere inn. Men nybygget har blitt et av de mest utskjelte i Tromsø den siste tida.

DEL

- Vi gråter inni oss, sier arkitekt Nils Mjaaland om bygget han selv var med å tegne. Naboene kaller det en koloss som skjemmer nabolaget. Hvordan ble det så mye bråk rundt et nybygg i Tromsø?

I den siste episoden av podkasten Søkelys prøver vi å forstå rabalderet etter at ei boligblokk ble oppført i det erværdige boligstrøket i Tromsø.

Naboene føler seg ført bak lyset og mener hele nabolaget skjemmes av den nye blokka, arkitekten som tegnet bygget vil ikke ha sitt navn på det lengre. Men utbyggeren er fornøyd med sluttresultatet.

- Den muren du snakker om er ikke med på bildet her! Juks med andre ord, sier nabo Toril Jenssen til utbyggeren.

- Fra Clodiusbakken er jeg enig at den ser litt voldsom ut, sier utbygger Ivar Edvin Olsen fra Nor-Bygg.

Og legger til:

- Jeg har det fulle og hele ansvaret for endringene som er gjort. Det ligger på meg.

Les debattinnleggene på Nordnorsk debatt her!

Hør episoden der du hører på podkast. Eller lytt her i nettleseren:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken