Matbutikkens reklamestunt skapte sterke reaksjoner: - Har man tråkket i salaten, må man beklage

FULL FETLING: Kjøpmann Kete Bjørn på Rema 1000 på Veita-senteret prøvde seg på et Full Fettling-stunt i onsdag. Det falt i dårlig jord, for den bakte poteten Full Fetling har vært synonymt med  Håvard Robertsen og serveringsstedet TorgHuken siden 2007. Foto: Nordlys og privat

FULL FETLING: Kjøpmann Kete Bjørn på Rema 1000 på Veita-senteret prøvde seg på et Full Fettling-stunt i onsdag. Det falt i dårlig jord, for den bakte poteten Full Fetling har vært synonymt med Håvard Robertsen og serveringsstedet TorgHuken siden 2007. Foto: Nordlys og privat

Artikkelen er over 3 år gammel

Rema 1000s Full Fettling-stunt skapte furore blant tromsøværingene.

DEL

Det var en og annen som satte den bakte poteten i halsen da Rema 1000 på Veita i går satte opp egenreklame-skiltet med Full Fettling og en oppskrift på bakt potet. For Full Fettling har vi hatt i Tromsø siden 2007. Det er nemlig TorgHukens bestselgende bakte potet.

- Jeg fikk høre det i går kveld da en kompis fortalte det til meg. Det første jeg tenkte var: "Ok...?" Var det et kompliment at en stor kjede bruker navnet vårt? Men det første jeg så var at de ikke hadde rett oppskrift en gang, ler innhaver Håvard Robertsen, som la ut et bilde på Torghukens hjemmeside, som fikk følgerne til å ta løs.

Noe som ikke var spesielt uventet kun kort tid etter konsernets Bestevenn-prosjekt og Mack-bråket som oppsto tidligere i år.

- Vårt navn

Selv tok Robertsen det med litt mer ro i magen.

- Jeg visste ikke helt hva jeg skulle føle. Jeg har jo ikke registrert et varemerke på navnet, men alle vet jo at det er vårt. Jeg kunne jo aldri funnet på å lage en taco-pizza. Det er jo Yonas sin.

FRA FACEBOOK: På TorgHukens FB-side står det dette i historikken.

FRA FACEBOOK: På TorgHukens FB-side står det dette i historikken. Foto:

Men hva er så en Full Fettling? Og hvordan oppstod navnet?

Da Torghuken åpnet i 2007 solgte de bakte poteter og pannekaker. Robertsen inviterte alle han kjente til å komme og smake på variantene av bakt potet. En sen kveld kom en venn innom og da han ble spurt om hva han ville ha på, svarte han "Full Fettling", som på tromsødialekt betyr "alt".

- Folk flirte, men vi lagde en med alt og da var det gjort. Helga etter sto "Full Fettling" på menyen.

Robertsen vil naturlig nok ikke røpe oppskriften, men tromsøværingene elsker Full Fettling.

- Det er bestselgeren vår, ja.

Kjøpmann Kete Bjørnå på Rema 1000 Veita la seg allerede torsdag morgen flat på Facebook-tråden til Torghuken og de to møttes i dag for en kopp fredskaffe.

- Bød du henne på en bakt potet?

- Haha, nei. Hun beklaget og vi er venner. Jeg er ikke ut etter noen, sier Robertsen.

Tråkket i salaten

- Når man har tråkket i salaten, må man legge seg flat, sier Bjørnå til Nordlys, og gjentar beklagelsen.

- Det var ikke meningen. Det var gjort med de beste intensjoner. Vi har mange studenter som kommer til byen nå og Full Fettling er et ordentlig tromsøord, så vi tenkte vi skulle lære dem det.

- Du er fra Sørreisa. Sier man Full Fettling der?

- Der sier vi bakt potet, ler Bjørnå, som begynte 1. august i jobben på Veita som hun har overtatt etter Kevin Mulder.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken