Torgeir vant valget. Han er ny nestleder i SV

NY NESTLEDER: Torgeir Knag Fylkesnes ble lørdag valgt til ny nestleder i SV. Den første som gratulerte ham var Ottar Brox.

NY NESTLEDER: Torgeir Knag Fylkesnes ble lørdag valgt til ny nestleder i SV. Den første som gratulerte ham var Ottar Brox. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Torgeir Knag Fylkesnes (43) fra Tromsø er ny nestleder i SV. Han vant avstemninga mot Kari Elisabeth Kaski med 108 mot 100 stemmer. En stemme var blank.

DEL

Artikkelen oppdateres

-  Jeg vil takke Kari Elisabeth for en god valgkamp. Dette var overveldene og veldig gøy, sa Fylkesnes rett etter at resultatet var klart.

- Jeg er lettet, la han til.

Voteringen var skriftlig og hemmelig.  Resultatet ble klart klokke 18.26

Både Fylkesnes og Kaski fikk tre minutter hver på talerstolen før voteringa hvor de fortalte om sine visjoner. Deretter ble det holdt støttetaler for begge kandidatene.

Jevn kamp

Fylkesnes slutter seg til leder Audun Lysbakken, nestleder Kirsti Bergstø og partisekretær Audun Herning som alle ble gjenvalgt på landsmøtet.

Det har vært en svært jevn kamp om nestledervervet. Begge kandidatene sa før resultatene var klare, at de hadde flertall.

Valgkomiteen hadde innstilt Torgeir Knag Fylkesnes som nestleder i SV med fire mot tre stemmer. Mindretallet stemte for Kari Elisabeth Kaski.

– Det var et veldig vanskelig valg. Jeg har voldsom tillit til begge to, sier avtroppende nestleder Snorre Valen til NTB.

Han har selv landet på Fylkesnes som nestleder.

Jobbe videre

– Det er fordi jeg er enig i at vi må jobbe videre med å bli et større og bredere parti som alle i hele landet føler de kan høre til, sier han.

Det var en svært jevn kamp om hvem som skulle erstatte Snorre Valen som nestleder. Uoffisielle opptellinger på forhånd viste at Fylkesnes lå an til å få sterkest støtte i flest fylker, mens Kaski hadde sterkere støtte i de største fylkene.

PÅ TALERSTOLEN: Torgeir Knag Fylkesnes hadde tre minutter på å fortelle om hvorfor han burde velges til nestleder.

PÅ TALERSTOLEN: Torgeir Knag Fylkesnes hadde tre minutter på å fortelle om hvorfor han burde velges til nestleder. Foto:

Ved forrige innstilling, i forkant av landsmøtet, var det seks medlemmer i valgkomiteen. Da fikk Kaski og Fylkesnes tre stemmer hver.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken