Søndag kveld venter sesongens tøffeste oppgave så langt for TIL. Serieleder Rosenborg har virket suverene så langt, og har på ti kamper bøttet inn 34 mål, ti flere enn noen andre.

Det har de klart uten kaptein Tore Reginiussen (29).

Den tidligere TIL-spilleren ble fraktet av banen med en røket akillessene allerede i serieåpningen mot Aalesund, og må fortsatt belage seg på flere måneder på sidelinja.

Vil tilbake og sikre medalje

Han har likevel ikke helt gitt opp 2015-sesongen.

– Jeg ligger egentlig litt foran skjema. Målsettingen er at jeg skal kunne være aktuell for en del kamper på slutten, sier Reginiussen, som har et mulig seriegull i tankene.

For å få en eventuell gullmedalje rundt halsen må han trekke på seg den hvite drakten i to kamper til i år.

– Det skal jeg definitivt sikre, hvis det blir aktuelt, sier 29-åringen.

– Steinar er ekstremt dyktig

Altaværingen følger fortsatt nøye med sin gamle klubb i Tromsø, og føler med dem der de står med begge beina plantet i nedrykkssonen.

– Jeg har sett dem i en del kamper, og det har vært en blanding av utur og udyktighet. I mange kamper har det vært jevnt, og de har også vært bedre enn noen av motstanderne. Men det er klart, når ting skjer gjentatte ganger, er det ikke bare uflaks.

– Det er tøft å være der de er. Jeg var selv med på det i 2006, da vi berget oss med minst mulig margin. De må bare begynne å vinne kamper. Det er i hvert fall greit for dem å ha den bekreftelsen at de spiller jevnt med og bedre enn motstanderne i en del kamper, sier Reginiussen.

Mens Strømsgodset denne uka kvittet seg med David Nielsen som trener, mener den skadede RBK-stopperen at TIL ikke må tenke i de baner.

– Nei, definitivt ikke. Jeg vet at Steinar (Nilsen) er ekstremt dyktig, og ingen er flinkere enn han til å gjøre de rette grepene for TIL i den situasjonen de er i nå. Det gjelder bare at alle trekker i samme retning. Det er det som fungerer, mener han.

– Jeg kjenner Steinar (Nilsen) godt, og han og Bård (Flovik) har vært i denne situasjonen før. Jeg har kjempetro på at de kan klare å snu det, selv om det mest sannsynlig ikke skjer til helga, ler Reginiussen.

Gamsten tilbake

Mens han fortsatt har en lang vei tilbake før han er på banen, er veien kortere for en annen eks TIL-spiller hos serielederne.

Morten Gamst Pedersen er i trening igjen, og var i troppen til RBK da de vant 3-2 borte over Stabæk mandag.

– Jeg vil tro at målet til Morten er å være 100 prosent fra ferien og utover. Det begynner å nærme seg for han, sier Tore Reginiussen.