Gå til sidens hovedinnhold

Tor Ingebrigtsen har fått jobb

Artikkelen er over 2 år gammel

Den tidligere direktøren ved UNN ansettes i 100 prosent stilling ved Institutt for klinisk medisin, og starter i januar.

– Jeg er glad for å få denne muligheten og gleder meg til å jobbe med oppgaver innen forskning og undervisning som alltid har interessert meg. Blant annet ser jeg fram til å ha mer studentundervisning, og jeg setter stor pris på å jobbe sammen med ungdom. Det gir meg også mulighet til utvidet forskning på områder jeg har drevet med hele tiden, og sammen med forskningsgruppa jeg er en del av, sier Tor Ingebrigtsen til UiT.no.

Han starter i sin nye jobb i januar.

Ble lovet stilling ved UiT

Tor Ingebrigtsen sa opp jobben som direktør ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i februar.

Da han takket ja til direktørjobben i 2007 ble det inngått en avtale som har sikret Ingebrigtsen nesten 1,9 millioner kroner ut året, samt studiepermisjon i løpet av høsten. Etter dette betaler UNN 85 prosent av lønna han hadde som direktør, fram til han pensjonerer seg.

Sluttavtalen innebar at han ville være sikret en «retrettstilling» som professor ved UiT når han sluttet som UNN-direktør - en stilling som skulle betales av UNN. Men avtalen var ukjent for UiT fram til de leste om den i media.  Det var lenge i det blå hvorvidt Ingebrigtsen kom til å få noen jobb ved UiT. Nå er det altså klart at han får professoratet.

Uavhengig faglig vurdering

UiT Norges arktiske universitet har denne høsten gjennomført en uavhengig faglig vurdering, og konkludert med at Ingebrigtsen er godt kvalifisert for stillinga. På dette grunnlaget er han tilbudt professoratet ved UiT, skriver universitetet på sine nettsider.

I sin nye jobb skal Ingebrigtsen blant annet forske på blodåresykdommer i hjernen, med utgangspunkt i data innsamlet fra Tromsøundersøkelsen.

Ingebrigtsen har siden 2005 hatt en 10 prosentsstilling som professor II ved UiT. Da han begynte som direktør ved UNN kom Ingebrigtsen fra stilinga som avdelingsleder og avdelingsoverlege ved nevrokirurgisk avdeling på UNN.

Kommentarer til denne saken