Tom Høgli (32) er formelt klar som TIL-spiller igjen.

Til sommeren flytter han, kona June og sønnene Wilhelm og Anton til Tromsø igjen, slik at eldstesønnen Wilhelm starter sin skolegang der.

Avtale ut 2020

Det har lenge vært klart at dette også ville føre til spill i TIL, og nå er alt på plass. Nordlys meldte dette tidligere tirsdag, og det er nå også bekreftet av TIL i en pressemelding.

Høgli, som vil være 33 år når han vender hjem, har skrevet under på det som i hans alder må kalles en langtidskontrakt. Avtalen er på tre og et halvt år, altså ut 2020-sesongen.

– Jeg hadde også andre alternativ, men det var TIL jeg hadde lyst å spille for. Det skal bli veldig godt å komme tilbake til byen og jeg gleder med veldig til å bidra både på og utenfor banen. Det kommer til å bli en spennende utfordring, sier Høgli i pressemeldingen fra TIL.

– Jeg ser virkelig frem til å gå løs på en ny periode i TIL, legger han til.

– Det føles veldig trygt å få en kapasitet som Tom inn i prestasjonsgruppen vår. Han kommer til å bli en viktig brikke i byggingen av laget som skal etablere seg på øvre halvdel i eliteserien, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen, i pressemeldingen.

Da Høgli var hjemme i jula, hadde han noen samtaler med TIL. Der spilte han selv blant annet inn at han ønsket at TIL som klubb skulle ta et større samfunnsansvar – der han selv ønsker å bidra.

– Jeg ser for meg at vi får til å samarbeide med noen veldedige organisasjoner og kan gjøre noen prosjekter. Byen er ikke større enn at man bør gå sammen for å hjelpe dem som trenger det. En TIL-spiller betyr mye for mange i byen – det må vi bruke til noe positivt. Alt trenger heller ikke å være kommersielt, man kan tenke litt sosialt også, sa blant annet Høgli til Nordlys da.

Klar til kamp 6. august

Den tidligere landslagsbacken fra Evenskjer i Skånland har hatt et ønske om å se ut kontraktstida i FC København, og derfor blir det først til sommeren han vender hjem.

Han slutter seg til TIL igjen 1. juli, men siden overgangsvinduet ikke åpner før 22. juli og det da er pause i eliteserien, vil han først være tilgjengelig for å spille hjemmekampen mot Molde 6. august.

Selv om det er beskjedent med spilletid i FCK for tida, ønsker Høgli å være en del av laget ut sesongen – der de har en meget god mulighet til å sikre seg nye trofeer både i serien og cupen.

Høgli har tatt sine tre første trofeer som seniorspiller med den danske storklubben, og vil gjerne plusse på med nummer fire og fem før han vender hjem til Tromsø.

Tom Høgli kom fra Bodø/Glimt til TIL foran 2007-sesongen. Sommeren 2011 ble han solgt til belgiske Club Brugge, før veien gikk til danske FCK i 2014.

Fra sommeren 2017 er han igjen i rødt og hvitt på Alfheim.

Nordlys.no kommer tilbake med mer om saken.