Rekordbeslag på Kilpisjärvi - ber folk om hjelp for å ta smuglerne

STORT BESLAG: I april ble det gjort det til nå største fiskebeslaget ved Kilpijärvi tollstasjon i Troms. Bildet er fra et tidligere beslag i Finnmark.

STORT BESLAG: I april ble det gjort det til nå største fiskebeslaget ved Kilpijärvi tollstasjon i Troms. Bildet er fra et tidligere beslag i Finnmark. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Allerede i slutten av mai er statistikken ikke til å ta feil av. Tollvesenet går igjen mot et rekordår for beslag av fisk ved grensestasjonene i Nord-Norge. Det bekrefter Tollvesenet region nord til NRK.

I år ser også tollvesenet store beslag i Troms. Tidligere har hovedvekten av beslagene vært ved stasjonen Kivilompolo i Finnmark. Det forteller regionsjef for Tollvesenet i Nord-Norge, Atle Joakimsen, til Nordlys.

I april ble det gjort det hittil største beslaget noen gang ved tollstasjonen på Kilipisjärvi. En tysk mann ble tatt med hele 751,9 kilo fiskefilet.

Det er lov å ta med seg 15 kilo ut av landet.

Regionsjef Joakimsen forteller at Tollvesenet både tar smuglere i tilfeldige kontroller og basert på tips. Å få hjelp fra publikum er viktig for å avdekke ulovlighetene, sier han.

- En god del av de som blir tatt er basert på tips. Vi oppfordrer folk om å kontakte oss dersom de mistenker noe, sier Joakimsen.

I fjor ble det til ikke tatt et eneste kilo fiskefilet på Kilpisjärvi. Til sammenligning er det hittil i år allerede tatt tre utenlandske statsborgere.

De som blir tatt har med såpass store mengder at Tollvesenet ser på smuglingen som planlagt og godt organisert.

- Fisken var godt tatt vare på, for å si det sånn. Beslaget utgjør om lag 3000 middager, sier Joakimsen om rekordbeslaget på Troms-grensa.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken