Tromsø-kvinnen har vært en dominant løper både i gateløp og til fjells de siste årene, men den beinharde satsingen har blitt kombinert med medisinstudier som snart er i mål.

Med tiden 2.45.13 vant Yngvild Kaspersen kvinneklassen i maraton under MSM, og ble sågar kun slått av de to raskeste mennene i løpet.

– Det var veldig, veldig gøy. Fint vær, litt vind, men god stemning i løypa, sa Yngvild Kaspersen etter målgang.

– Du ser nesten ut som du kunne løpt en maraton til?

– Det var hardt i dag, men det gikk egentlig greit. Jeg lå i en god flytsone hele veien. Det var tungt av og til i motvinden, siden jeg løp en del alene i dag, sier 27-åringen.

Rørt

Den sterke innsatsen på Kaspersens andre maratonløp i livet var ingen selvfølge. På sisteåret med medisinstudier har hun kjørt et hardt løp i vår.

– Jeg har hatt kanskje tidenes hardeste eksamenstid før dette. Jeg har ikke fått trent så bra før dette maratonet, sier Yngvild Kaspersen og svelger litt ekstra.

– Jeg blir helt rørt av å snakke om eksamen. Jeg har hatt min siste eksamen på medisinstudiet. Vi får vite hvordan det har gått i neste uke, så jeg venter i spenning.

Se intervjuet med Yngvild Kaspersen etter målgang:

Utsetter legelivet

Dersom siste eksamen også blir bestått, så blir det likevel neppe turnuslege-tilværelse for 27-åringen med det aller første.

– Jeg blir nok å prioritere litt løping fremover, fordi nå har jeg mulighet til det. Jeg er veldig giret på å få reist og løpt litt. Jeg blir nok ikke lege på høsten, men kanskje til neste år, sier hun.


Fremover vil satsingen på fjelløp ta større plass.

– Først må jeg komme meg tilbake ordentlig i trening og ordentlig i form.

Solid pengepremie

For innsatsen på Midnight Sun Marathon får Yngvild Kaspersen en solid pengepremie.

Kvinnevinnere som kommer inn på en tid under 2 timer og 55 minutter belønnes med en premie på 30.000 kroner.

– Det er vel unt. Vi er glade for å ha gode løpere og gode prestasjoner i Midnight Sun Marathon. Og selv om timesbetalingen akkurat i kveld er god, så ligger det nok tusenvis av treningstimer bak dette resultater, sier en imponert MSM-sjef Nils I. Hætta.

Og selv om det skal reises og konkurreres mot verdenseliten i fjellene fremover, så vil Yngvild Kaspersen også være å se i lokale løp utover høsten.

– Det er godt mulig. Jeg trives veldig godt med å løpe her i Tromsø. Det er et veldig godt arrangement med Midnight Sun Marathon og det kommer opp andre artige konkurranser i nord, som Lofoten Skyrace. Det er artige løp jeg vil være med på, varsler Yngvild Kaspersen.