Gå til sidens hovedinnhold

Tobias (24) mistet livet i arbeidsulykka i Gamvik

Det var Tromsø-bosatte Tobias Alfredsen som mistet livet i arbeidsulykka i Gamvik mandag kveld i forrige uke.

Navnet på den avdøde etter arbeidsulykka i Gamvik i Finnmark er nå frigitt. Politiet bekrefter at det var Tobias Alfredsen som mistet livet. De går nå ut med navnet i samråd med pårørende.

Alfredsen jobbet om bord i en lekter i Gamvik, da han ble funnet bevisstløs. Arbeidsgiveren, Secora, koblet umiddelbart inn kriseteam etter ulykken.

Havnesjef Torfinn Vassvik i Gamvik kommune forteller at hele bygda er sterkt preget etter ulykka.

– Det er tungt å snakke om. Uendelig trist. Vi er blitt veldig godt kjente med arbeiderne som jobber med havneprosjektet. I et lite samfunn som vårt, kommer folk tett på hverandre, sier Torfinn Vassvik, havnesjef i Gamvik kommune, til iFinnmark.

Komplisert redningsaksjon

Politiet beskriver redningsaksjonen som komplisert.

– Slik vi forstår det, var det i forbindelse med arbeidet i en mudderlekter at en arbeider hadde tatt seg inn i en flytetank. Han ble funnet bevisstløs av en av de andre arbeiderne, som forsøkte å få ham ut, men som måtte gi opp da han selv holdt på å miste bevisstheten på grunn av oksygenmangel, sier polititjenesteleder Einar Ingilæ, som ledet redningsarbeidet, til iFinnmark.

Det skal ha vært en lekkasje i lekteren, noe som gjorde at den tok inn vann.

– Vi var i Gamvik klokken 18:20. Ambulansen var først på stedet etter cirka en halvtime, etter at det hadde gått ut varsling til både Mehamn og Kjøllefjord. Så gikk det noe mer tid før politi og brannvesen var på stedet. Det var ikke mulig å ta seg ned i tanken før det kom redningsmannskaper til stedet som hadde oksygenutstyr, sier Ingilæ til iFinnmark.

– Da man kom seg inn i lekteren og fikk fraktet vedkommende ut og på land, ble det iverksatt gjenopplivning. Men livet sto dessverre ikke til å redde, sier han videre.

Etterforsker ulykken

Politiet etterforsker ulykken, og både Sjøfartsdirektoratet og Arbeidstilsynet er varslet. Sistnevnte opplyser om at de på nåværende tidspunkt ikke kan si noe om ulykken.

– Vi har kontakt med arbeidsgiveren til den omkomne og har satt denne ulykken til snarlig oppfølging med tilsyn fra oss. Det betyr at vi har bemannet denne saken opp med inspektør og jurist. Vi jobber nå videre i samråd med politiet og Sjøfartsdirektoratet, sier seksjonsleder i Arbeidstilsynet, Marit Torsvik, til avisen.

Kommentarer til denne saken