En person er tatt av et snøskred på Blåbærfjellet i Tamokdalen. Troms politidistrikt bekrefter at personen er hentet ut av skredet.

Redningsleder Tore Hongset ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge forteller at det var to svenske skiløpere som ble tatt.

- En av dem ringte og varslet om skredet. Mens han snakket i telefonen, kom også den andre til rette. Etter det jeg forstår var ingen av dem særlig skadet. Visstnok bare mindre skader i en fot, sier Hongset.

To helikoptre og andre mannskaper ble kalt ut til skredet.

- Ambulansehelikopteret fra Harstad og politihelikopteret fra Tromsø dro til skredet, og ambulansehelikopteret fraktet de to svenskene ned fra fjellet. Her hadde de parkert, og det ble undersøkt av helsepersonell, sier redningslederen.

Han forteller at skredet gikk på 3-400 meters høyde, ved sørenden av Tamokvatnet.

AMK beskriver ifølge politiet tilstanden på de skredtatte som lettere til moderat skadet.

I 2018 omkom fire personer i en skredulykke i det samme fjellet.

Aadne Olsrud bor i Tamokdalen og har et grendehus med 32 sengeplasser han leier ut til skiturister. De to som ble tatt av skredet bodde ikke hos ham.

- Jeg har 30-40 gjester hos meg for tiden. I tillegg er det mange andre skiturister i fjellene nå for tiden. Men folk har vært konservative og i vårt område har det ikke være noen hendelser tidligere denne sesongen, sier Olsrud.

Han forteller at dagens skred gikk to kilometre lenger øst enn dødsskredet i 2018, og betydelig lengre ned i fjellet.

- De siste døgnet har det snødd 15-20 cm og vinden har vært østlig. Det har økt skredfaren, sier Olsrud.

- Hvordan vil du beskrive skredfaren?

- Den er faregrad 3, slik varsom.no varsler.