Gå til sidens hovedinnhold

To personer skadet i ulykke med lettbåter fra kystvaktskip utenfor Harstad

Artikkelen er over 2 år gammel

De to som var i lettbåten falt over bord. En tredje ble skadet i et forsøk på å stoppe den nå førerløse båten, som til slutt gikk på et skjær.

To besetningsmedlemmer på kystvaktskipet Barentshav ble sendt til Harstad sykehus etter en ulykke på sjøen like utenfor byen søndag formiddag.

De to er ikke alvorlig skadet - en blir skrevet ut i dag mens den andre blir innlagt på sykehuset, opplyser pressetalsmann ved Forsvarets operative hovedkvarter, major Brynjar Stordal, til Nordlys.

Det var NRK som først omtalte ulykken, som skjedde da kystvaktskipet skulle ta om bord personell i byen.

Falt i vannet

– Fartøyet skulle plukke opp personell i Harstad og satte en lettbåt på vannet. Av ukjent årsak havnet personellet i vannet mens lettbåten var i fart. Fartøyets andre lettbåt ble satt på vannet for å plukke dem opp, sier Stordal.

Det er ikke kjent hvorfor de to falt over bord. En av dem pådro seg mindre skader.

Det var ingen andre om bord i lettbåten, og kystvaktskipets andre lettbåt ble satt på vannet. Den plukket opp de to.

Men i et forsøk på å stoppe den nå førerløse lettbåten, ble ytterligere et besetningsmedlem skadet.

– De forsøkte å få kontroll på lettbåt nummer en, som fortsatt hadde fremdrift uten personell om bord, forteller Stordal.

De to skadde ble fraktet til land og tatt hånd om av helsevesenet.

Traff skjær

– Lettbåten traff et skjær og stanset opp etter en tid. Den er nå plukket opp av KV Svalbard, som også var i området, sier Stordal.

KV Barentshav blir værende i Harstad til i morgen. Stordal hadde søndag ettermiddag ikke oversikt over hvorvidt ulykken fikk konsekvenser for den videre driften av kystvaktskipet.

Alle de involverte var mannskap på KV Barentshav, men det er ikke kjent om de er vernepliktige eller ansatte.

De pårørende er varslet om ulykken. Det er også Statens havarikommisjon for Forsvaret. Kommisjonen har personell på tur til Harstad, opplyser Stordal.

Kommentarer til denne saken