Nordlys oppdaterer saken.

En lastebil og en personbil har kollidert ved Mobakken nord for Setermoen. Fem personer var involvert. To var fastklemt i personbilen.

Ulykken ble varslet klokken 12.40. Det var den andre kollisjonen i løpet av kort tid i Indre Troms.

– Det jobbes fremdeles med å få løs de to som er fastklemt. Det er to militære kjøretøy som har kollidert, og det framstår som en alvorlig ulykke, sier operasjonsleder Morten Augensen til Nordlys klokka 13:15.

Klokken 13.50 var begge de fastklemte frigjort og flydd til UNN med ambulansehelikopter og Bell fra Forsvaret.

Militære kjøretøy

Det var to militære kjøretøy som er involvert ifølge politiet. Det er stor militær trafikk i området på grunn av pågående øvelse.

– Det vi kan bekrefte per nå er at det er militære kjøretøy som har vært involvert i begge ulykkene i dag. Det meste av den militære trafikken i området dreier seg om øvelsen Joint Viking, så man kan vel si at det sånn sett er sammenheng mellom dette og ulykkene, men ulykker kan tross alt skje når som helst, sier Jonny Karlsen, talsperson i Forsvarets operative hovedkvarter klokka 14:15.

Forsvaret ønsker ikke kommentere skadeomfanget per nå.

Veitrafikksentralen melder at veien er stengt på stedet. Det dannet seg lange køer. Ett kjørefelt er forventet å åpne noe etter klokka to, melder Troms politidistrikt. Militærpolitiet vil stå for trafikkdirigeringen på stedet.

– Alvorlig ulykke

Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

– Vurderes av politiet på stedet til å være en alvorlig ulykke, melder Troms politidistrikt klokken 13.15.

Begge de to som ble fastklemt i bilen skal ha vært ved bevissthet.

Det var tre personer i lastebilen, som er sendt til legevakt for sjekk.