Søndag klokken 16.14 meldte Troms politidistrikt om ei trafikkulykke med tre biler involvert i Brandvollkrysset på E6 i Bardu.

Klokken 16.35 oppdaterte politiet med at to personer er bekreftet død som følge av ulykken.

Totalt skal det være fem personer involvert, melder politiet.

To døde - to sendt til UNN

Like etter klokken 18.00 kommer politiet med en oppdatering om ulykka. De melder at to av de involverte er bragt til UNN for nærmere behandling og at det ikke skal ikke være snakk om livstruende skader.

En er bragt til lokalt legekontor for behandling.

Politiet/Statens Vegvesen har i hele kveld gjort tekniske undersøkelser ved åstedet mens E6 har vært stengt.

Klokken 22.00 er vegen åpnet for trafikk igjen.

- Politi og Staten Vegvesen er nå ferdig med sine undersøkelser og E6 er igjen åpen for normal ferdsel. Ulykken vil naturligvis bli gjenstand for videre etterforskning, som forhåpentligvis vil gi et oss hendelsesforløp, melder politiet.

De opplyser også at pårørende er varslet.

Krisemøte

To timer etter dødsulykken i Bardu varsler Statens vegvesen at de kaller inn til krisemøte.

– Denne helgen har fire omkommet i trafikken – to på E6 i Bardu og to i en MC-ulykke på fylkesvei 450 Rage i Gjesdal. Så langt i juni er 14 drept i trafikken mot sju i hele juni i fjor. Jeg er opprørt over disse ulykkene. Dette er mye mer enn tall og statistikk. Det handler om mennesker og skjebner. Om familier og lokalsamfunn som blir berørt og preget, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.


– Vi må bryte trenden

Mandag tar vegdirektøren initiativ til å samle en rekke aktører innen trafikksikkerhetsfeltet til et krisemøte.

– Den store norske trafikksikkerhetsfamilien må nå samlet i et felles krafttak. Vi må bryte denne nye trenden, sier Hovland.

Etter en positiv inngang på 2022 har våren og forsommeren vært preget av mange alvorlige ulykker i hele landet. Det er tre ganger så mange dødsulykker i denne våren sammenlignet med i fjor.