Gå til sidens hovedinnhold

Valgte TIL foran Glimt

Artikkelen er over 16 år gammel

Bodø/Glimt og et par andre klubber ville også ha Patrice Bernier (24). Men den ferske A-landslagsspilleren fra Canada valgte TIL, og onsdag ettermiddag er han på plass i Tromsø som en av «Gutan».

– Ja, Bodø/Glimt kom på banen og var interessert. Men jeg ville til Tromsø, følte det var et riktig valg å ta – også etter å ha besøkt både byen og klubben, og snakket med treneren, sier Patrice Bernier til Nordlys på telefon fra Montreal i Canada.

Der har 24-åringen ladet batteriene de siste dagene sammen med kjæresten Melissa og hennes familie. Men snart er det alvor igjen. Bernier er klar til å ta et nytt steg i sin lovende fotball-karriere.

– Jeg håper å bidra på min måte til at Tromsø kan vinne ligamesterskapet, sier mannen som for bare åtte måneder siden debuterte på A-landslaget. Mot Pavel Nedved og Tsjekkia...

Debut mot Tsjekkia

Canada tapte 1-5, men Bernier fikk mye skryt etter sine 90 debutantminutter mot sommerens EM-semifinalist, som stilte med toppet lag på hjemmebane.

– Det var spesielt å få debutere mot et så godt lag. Da vet du med en gang hvor lista ligger internasjonalt, sier Bernier.

Han står nå med fire A-landskamper for Canada. Og blir trolig med i den VM-kvaliken landet skal ut i til høsten (se egen sak). Men det Bernier tenker på nå er å gjøre en så god jobb som mulig i Tromsø.

– Det er alltid ekstra spennende å komme til en ny klubb, bli kjent med nye lagkamerater og nye omgivelser.

Gir 100 prosent

– Hva kan publikum på Alfheim forvente av deg?

– Jeg er en spiller som alltid gir 100 prosent når jeg går på banen. Du skal være sliten og drakten gjennomsvett når kampen er over.

– Hvilken type spiller er du?

– En offensiv spiller, en slags playmaker – om du vil. Jeg søker mer den siste pasningen enn å score selv. Jeg forsøker også å dekke et stort område og å vinne tilbake ballen hvis motstanderen har den.

Patrice Bernier spilte tre sesonger for Montreal Impacts i den nordamerikanske ligaen før overgangen til Moss. Nå håper han på suksess i Tromsø, og på at det skal åpne nye muligheter.

Drømmer om Spania

– Akkurat nå tenker jeg bare på å finne meg til rette i en ny klubb, og bidra til at Tromsø fortsetter suksessen. Jeg har hørt at Tromsø er en klubb som utvikler unge spillere og som er villig til å selge de som lykkes til større klubber ute i Europa.

– Hvor drømmer du om å havne?

– Jeg har fortsatt mye å lære. Men jeg håper å bli så god at jeg en gang kan spille i en av de store ligaene i Europa. Kanskje aller helst i Spania. Vi får se hvor karrieren bringer meg. Nå er jeg TIL-spiller, og vil forsøke på en positiv måte å bidra til at klubben kan beholde 1. plassen på tabellen også ved sesongslutt.

Slutter Patrice Bernier, som trolig får sin debut mot Wolverhampton på Storslett kommende lørdag.