Tredje strake tap og sesongens sjuende bortetap for TIL

Se sjanser og det ene målet som avgjorde kampen.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

VÅLERENGA-TIL 

 

TIL gjestet Vålerenga fredag kveld, og gjorde et hederlig forsøk på å slå tilbake etter pinlige 0-6 for Strømsgodset, men det endte til slutt 1-0 til vertene etter et mål i kampens 19. minutt av Ghayas Zahid.

Samtidig vant Sandefjord 2-1 over Mjøndalen, og sørget for at TIL i det minste fortsatt er på kvalifiseringsplass. Avstanden opp til trygg plass kan likevel bli større i løpet av helga.

Her er oppdateringene fra kampen, i omvendt kronologisk rekkefølge:

93.min: Kampen er slutt, og TIL har tapt igjen. Det er tredje kamp på rad uten poeng, og sjuende gang det skjer på bortebane i år.

92.min: Vålerenga-spiller Melker Hallberg får gult kort etter å ha holdt igjen Thomas Kind Bendiksen.

91. min: Remi Johansen med en frekk innsvinger til Espejord, som har kommet seg i avslutningsposisjon. Skuddet fra syv meter settes over.

90. min: Det er lagt til 3 minutter.

82.min: Nytt bytte. Landu Landu ut og Thomas Kind Bendiksen inn.

79. min: Nilsen gjør spillerbytte igjen. Gjermund Åsen ut, og Runar Espejord inn. 19-årige Espejord har scoret hele 18 mål på syv kamper for TIL 2 i 3.divisjon. Vil han utligne for Tromsø?

77. min: Vålerenga setter frisparket rett i muren.

75. min: Landu-Landu får gult kort. Grindheim kommer på et saftig løp fra dypet og klippes ned av Landu-Landu på 18 meter. Gult kort til og frispark til Vålerenga i drømmeposisjon.

72. min: TIL har kommet seg litt etter pausen. Har kommet til flere sjanser og flyttet spillet litt opp.

71. min: Skuddforsøk av Vålerenga. Høyt over.

63. min: Tromsø gjør spillerbytte. Hans Norbye ut, og inn kommer Remi Johansen.

Oslo  20150807.
Eliteserien fotball 2015: Vålerenga-Tromsø. Tromsøs Kent-Are Antonsen og Vålerengas Deshorn Brown under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Tromsø på Ullevaal stadion.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Oslo 20150807. Eliteserien fotball 2015: Vålerenga-Tromsø. Tromsøs Kent-Are Antonsen og Vålerengas Deshorn Brown under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Tromsø på Ullevaal stadion. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto:

62 min: Corner Vålerenga, Herman Stengel. Heades unna.

62. min: Norbye klarerer skuddforsøk fra Vålerenga til corner.

61. min: Ondrasek med et skuddforsøk for TIL. Rett på Burchert.

56. min: TIL er mer med i kampen nå.

54.min: Stor mulighet for TIL. Norbye bommer på skuddforsøk, og like etter skyter Ondrasek fra 13 meter. Men setter den like over.

51.min: Corner Vålerenga, Christian Grindheim.

50. min: Spiller ut Vålerenga, Daniel Braaten. Spiller inn Melker Hallberg.

47. min: Vålerenga fortsetter å prege kampen.

46. min: Kampen er i gang igjen.

Pause 1-0: TIL kom seg mot slutten, men totalt sett har det blitt skapt for få sjanser. Nå har en del av fokuset ligget på å være tettere bakover og ta sjansene fra en dyp posisjon når de kommer, men etter pause må nok TIL våge mer og flytte laget høyere opp.

45. min.: Langt mer positivt fra TIL mot slutten av omgangen. Frispark i brukbar posisjon nå. Andersen smeller det mot mål, men ballen klareres til corner.

41. min.: Ja ja, så prøver TIL seg, og det er Åsen igjen. Tar ned et innlegg, vender og avslutter, men ballen går litt utenfor vertenes mål. Kunne fort vært en corner der, men dommer Johnsen er ikke enig.

41. min.: Så prøver VIF seg igjen. Det ender med at Zahid igjen avslutter, denne gangen seiler ballen utenfor.

39. min.: TIL blir spilt fryktelig dype av et Vålerenga-lag som så langt har ganske god kontroll over denne kampen. Det blir vanskelig for Ondrasek å jage helt på egen hånd på topp.

33. min.: Som Drillo korrekt påpeker på TV2, TIL slurver for mye når de skal spille opp fra forsvaret. Vålerenga styrer det som skjer her nå.

27. min.: Gult kort til hjemmelagets Stengel, som dermed får karantene i neste kamp mot Rosenborg.

26. min.: Kaptein Ondrasek står bra på og har hatt noen gode ballvinninger, men etter Åsens tverrliggertreff har det resultert i lite.

22. min.: Tja, det trengte vel ikke akkurat TIL før første omgang var halvspilt. Nå må det angripes i større grad på Ullevaal.

19. min. - mål, 1-0: Ghayas Zahid får plutselig masse rom på en kontring når han mottar ballen fra Grindheim. Han gjør alt rett når han drar seg inn og avslutter. Ballen treffer Landu-Landu og Gjesdal som prøver å blokkere, og utmanøvrerer Vestly Heigre.

15. min.: TIL er definitivt med på notene i denne kampen. Det var de for så vidt også da det var spilt like lang tid mot Strømsgodset, men nå holdes det i hvert fall tett bakover.

TILs kaptein for dagen Zdenek Ondrasek rydder her unna på dødball for TIL mot Vålerenga.

TILs kaptein for dagen Zdenek Ondrasek rydder her unna på dødball for TIL mot Vålerenga. Foto:

9. min.: Ondrasek gir alt i duell med Vålerenga-keeper Sascha Burchert, og er for tøff. TILs spiss og kaptein for dagen får gult kort.

7. min.: Du verden! Ondrasek kjemper til seg ballen og pirker den til Gjermund Åsen, og trønderen dunker til fra utenfor 16-meteren. Ballen dunker i tverrliggeren!

2. min.: Oisann, slumsete fra Hans Eriksen Norbye helt i starten, og gir nesten VIF en sjanse med en gang. Ikke akkurat det TIL trenger nå.

1. min.: Dommer Ken Henry Johnsen har blåst i gang oppgjøret på Ullevaal.

Ni mål sist

Det ble tap på hjemmebane også i vårkampen mot Vålerenga, i en kamp de fleste nok husker.

TIL var desidert best på Alfheim mot Oslo-laget, men endte opp med å tape 4-5 etter en helt vill fotballkamp.

Både Kjetil Rekdal og Ruben Kristiansen erkjente etter den kampen at de ikke helt skjønte hvordan de reiste fra Alfheim med tre poeng.

Laget som starter for TIL er klart, og det ser slik ut:

Pål Vestly Heigre - Hans Eriksen Norbye, Magnar Ødegaard, Henrik Gjesdal, Kent-Are Antonsen - Christian Landu-Landu, Marcus Hansson - Magnus Andersen, Gjermund Åsen, Morten Moldskred - Zdenek Ondrasek.

På benken: Benny Lekström, Thomas Kind Bendiksen, Remi Johansen, Jonas Johansen, Lasse Nilsen og Runar Espejord.

Det betyr at det er bergenseren Gjesdal som stepper inn for kaptein Simen Wangberg, som soner én kamps karantene for sitt røde kort på tampen mot Strømsgodset.

Det er også en rekke andre endringer etter 0-6-tapet. Norbye tar over backen, mens både Remi Johansen, Thomas Kind Bendiksen og Jonas Johansen er satt på benken. Gjermund Åsen og Marcus Hansson er også inne på laget igjen.

På Vålerengas lag starter tidligere TIL-spiller Ruben Kristiansen på venstrebacken.

Mikael Norø Ingebrigtsen er ikke med i TILs tropp, men reiste i stedet til Kirkenes med TIL 2 fredag. Der vant TILs andrelag 4-1 i toppkampen i 3. divisjon avdeling 12.

Saken oppdateres.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken