TIL tapte for russisk storlag – Espejord scoret igjen

Millionkjøpet Slobodan Vuk har kommet på banen for TIL mot FC Rostov.

Millionkjøpet Slobodan Vuk har kommet på banen for TIL mot FC Rostov. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Slik var kampen.

DEL

TIL-ROSTOV 10.00

 

TIL møtte Rostov i sesongens andre treningskamp i Tyrkia. Det russiske laget vant i høst over det tyske storlaget Bayern München i gruppespillet i Champions League.

TILs nyinnkjøpte spiss Slobodan Vuk startet på benken etter et lite skadeopphold, men kom inn til sin første TIL-kamp allerede før første omgang var halvspilt, grunnet en skade på Thomas Lehne Olsen.

TILs lag: Gudmund Taksdal Kongshavn – Christian Landu-Landu, Magnar Ødegaard, Simen Wangberg, Kent-Are Antonsen – Magnus Andersen, Jonas Johansen, Morten Gamst Pedersen, Mikael Norø Ingebrigtsen – Runar Espejord, Thomas Lehne Olsen.

På benken: Filip Loncaric, Gustav Severinsen, Henrik Johnsgård, Peter Aas, Hans Norbye, Slobodan Vuk og Jostein Gundersen.

Slik var kampen, i omvendt kronologisk rekkefølge:

Slutt - 1-3: Kampen er over, og det ender med et tomålstap for TIL mot et toppet russisk storlag, som ut over i andre omgang gjorde en del bytter. Runar Espejord ordnet TILs mål, og har dermed scoret i begge TILs treningskamper i Tyrkia. Det ble en målløs debut for slovenske Slobodan Vuk, etter at Thomas Lehne Olsen måtte forlate banen tidlig med en lårskade. Følg med på nordlys.no mandag for børs og fyldigere omtale av kampen.

90. min.: Det snakkes om fem minutter tillegg, uten at vi helt skjønner hvorfor man skulle trenge det.

88. min. - mål, 1-3: Da blir det tap for TIL i dag. Både Antonsen og Gundersen prøver å stoppe en avslutning, men lykkes ikke.

86. min.: Det ser ikke ut til at Hans Norbye kommer på banen etter sitt skadeopphold. Finnmarkingen har varmet litt opp, men man ønsker neppe å ta noen sjanser.

85. min.: Unggutten Gustav Severinsen får litt spilletid i dag også. Kommer inn for Jonas Johansen på tampen.

76. min.: Et vågalt Rostov-tilbakespill som Espejord nesten klarer å snappe. Russerne slipper med skrekken.

69. min.: TIL-bytte. Wangberg går ut og Jostein Gundersen kommer inn. Gamst Pedersen overtar kapteinsbindet. Wangberg blir sittende med en ispose på låret.

64. min.: Rostov med en god sjanse igjen rett etter TILs redusering, men det blir avverget.

63. min. - mål, 1-2!: TIL har redusert! Det er Runar Espejord som scorer igjen på tyrkisk jord. TIL-spissen mottar et langt oppspill, og får satt en tå på ballen under sterkt press. Det holder, og TIL er med i kampen igjen.

Runar Espejord mot Rostov mandag. Unggutten har scoret i begge TILs treningskamper i Tyrkia.

Runar Espejord mot Rostov mandag. Unggutten har scoret i begge TILs treningskamper i Tyrkia. Foto:

61. min.: TIL bytter. Henrik Johnsgård kommer inn for Norø Ingebrigtsen.

58. min.: TIL har kommet litt bedre med i kampen, og har hatt en brukbar halvsjanse ved Jonas Johansen.

51. min. - mål, 0-2: Der sitter Rostovs andre. Kaptein Simen Wangberg sklir på et langt oppspill, og dermed blir det enkelt for Rostov. Spissen Sardar Azmoun får fritt leide, og setter enkelt inn dagens andre mål. Den må nok Wangberg ta på sin kappe.

49. min.: Her kunne det fort ha stått enten 1-1 eller 0-2. Først er Andersen nesten frempå igjen, men det avverges. Så kommer det et innlegg som målscorer Erokhin header like utenfor.

46. min.: TIL går rett i angrep og får sin beste mulighet så langt i kampen, men avslutningen til Magnus Andersen blir blokkert.

46. min.: Da er vi i gang igjen. TIL har gjort et avtale bytte ved pause. Filip Loncaric vokter målet i andre omgang, og Gudmund Taksdal Kongshavn har dermed gått ut.

Pause, 0-1: Det har vært svært sjansefattig i Tyrkia, men de mulighetene som har kommet har russiske Rostov stått for. Dermed er det kanskje ikke helt ufortjent at de knep ledelsen rett før pause. Vi får se om TIL klarer å heve seg i andre omgang, men igjen – motstanden i dag er tøff. Rostov har sendt ut et toppet mannskap mot TIL.

44. min., mål 0-1: Der tar Rostov ledelsen. Det er på dødball det skjer. Aleksandr Erokhin får stå umarkert og header ballen i hjørnet.

39. min.: Nytt TIL-skudd, men i samme kategori. Kent-Are Antonsen skyter langt over fra nærmere 30 meter.

37. min.: Da registrerer vi TILs første skudd, men det gikk over taket på tribunen fra Morten Gamst Pedersen. Ikke noe som stresset de russiske motstanderne veldig.

Jonas Johansen, Morten Gamst Pedersen og Simen Wangberg mot russiske Rostov i Tyrkia.

Jonas Johansen, Morten Gamst Pedersen og Simen Wangberg mot russiske Rostov i Tyrkia. Foto:

30. min.: Halvtimen passeres straks, og det er ikke festfotball som serveres i Tyrkia. Sjansene uteblir. TIL ligger også ganske lavt – vi får se om de flytter spillet litt høyere opp etter hvert.

23. min.: Byttet er foretatt, og det er millionspissen Slobodan Vuk som kommer inn for Lehne Olsen. Vuks første kamp i TIL-drakt er et faktum, og vi følger spent med.

22. min.: TIL må allerede foreta sitt første bytte. Thomas Lehne Olsen har holdt seg på baksiden av låret, og er åpenbart skadet. Man får håpe at det ikke er en strekk som vil holde TILs toppscorer i 2016-sesongen ute lenge.

19. min.: Fortsatt målløst i Tyrkia. TIL har åpenbart fått mer å bryne seg på mot et toppet Rostov-lag enn det laget Trencin sendte på banen torsdag. Det har ikke vært noe som har liknet på en målsjanse for TILs del så langt.

13. min.: Stor Rostov-sjanse! Kent-Are Antonsen rydder unna på streken etter en dødball, og berger TIL fra et baklengsmål. Et par halvsjanser til russerne også i forkant av den store muligheten.

11. min.: Det er stille og rolig i Tyrkia, både sjansemessig og taklingsmessig. Vi får se hvordan dette utvikler seg.

7. min.: Bare stillingskrig så langt, ingen sjanser å skrive hjem om.

6. min.: Ut fra sjekkene som er foretatt i Nordlys-redaksjonen stiller Rostov mer eller mindre helt toppet i dagens kamp, ut fra hvem som har spilt flest seriekamper. Dette bør bli en solid test for TIL.

5. min.: Vi får se om det blir litt temperatur i dagens kamp. Rostov er laget daværende TIL-spiller Kara Mbodj ble utvist mot i 2011 etter anklager om rasisme og påfølgende slåssing. Rostov har også sanket sju røde kort på de 17 første rundene i årets seriespill i Russland.

1. min.: Da er kampen i gang.

Artikkeltags