Gå til sidens hovedinnhold

TIL om TUIL-Tomas: – Han er fortsatt i søkelyset vårt

Artikkelen er over 5 år gammel

Står uten kontrakt etter sesongen, og interessen lever i beste velgående.

Tomas Kristoffersen (22) leverte en god sesong på midtbanen til TUIL i 1. divisjon i fjor, og ble ettertraktet hos klubber på høyere nivå.

TIL bekreftet sin interesse for spilleren, og hadde han også innom på trening i løpet av vinteren.

Med ett år igjen av TUIL-avtalen ble han imidlertid værende, og han leverer godt også i 2. divisjon i år.

Godt nok til at TIL fortsatt er tett på situasjonen, et halvt år før kontrakten hans i Tromsdalen går ut.

Følger nøye med

– Tomas er fortsatt i søkelyset vårt. Vi har sett kamper med han, og vi har ikke avskrevet han. Så får vi se hvordan logistikken blir totalt, med tanke på posisjon og hans utvikling videre, sier TILs sportssjef Svein-Morten Johansen til Nordlys.

På spørsmål om TIL vurderer å henvende seg til TUIL allerede i sommerens åpne overgangsvindu, drar han litt på det, men sier etter hvert:

– Det mest sannsynlige bildet, hvis vi gjør et fremstøt rundt Tomas, så er det vel for 2016. Det kan være viktig for dem og han at han har en sentral rolle i TUIL i høstsesongen, og kanskje kan han være en bidragsyter til at TUIL rykker opp. Jeg tror det kan være greit å få med alle forholdene her, sier Johansen.

– Vi «scouter» på han og følger med han, og lager et godt grunnlag for å ta en beslutning om den kontakten vi ønsker å ha med TUIL og han – så får vi se, sier sportssjefen.

Vil opp på høyere nivå

22-åringen fra Krokelvdalen i Tromsø sier til Nordlys at han er klar over at TIL fortsatt har et blikk på ham.

– Jo, det er vel det jeg også har skjønt, men det er ikke noe jeg bruker veldig mye energi på, sier Kristoffersen til Nordlys.

Et halvt år før TUIL-avtalen går ut gjentar han det han har sagt tidligere, at han ser mot en høyere divisjon enn Oddsen-ligaen.

– Jeg har ambisjoner om å spille på et høyere nivå. Samtidig må jeg bare prestere på banen, og kommer det da noe konkret – så må vi se på hva som kan være den beste løsningen, sier midtbanespilleren.

– Betyr det at det ikke blir mer i TUIL hvis dere ikke rykker opp i år?

– Nja, jeg vil ikke utelukke noe. Jeg kan ikke si at det da ikke blir mer i TUIL. Jeg må bare ta det som det kommer.

Se TUILs vinnermål

 

Har krav på høy sum

Kristoffersen beskriver situasjonen i dette overgangsvinduet som rolig, og han tror ikke det skjer noe før det stenger 18. august.

Går han som kontraktløs spiller etter sesongen, vil TUIL uansett ha krav på en ganske brukbar utdanningskompensasjon for spilleren – siden han ikke har fylt 23 år.

Ut fra reglene som foreligger vil det beløpet kunne være på såpass mye som 400.000 kroner, men klubbene finner gjerne frem til egne løsninger der andre ordninger som prestasjonsbaserte summer og videresalg kompenserer for en del av beløpet.

 

Kommentarer til denne saken