TIL fikk hall-nei – setter ny rekord for å løse problemet

– IKKE NOE VALG: Beate Andersen i TILs yngres avdeling sto nesten på bar bakke når det gjaldt treningstimer for lagene i vinter. TIL løser selv problemet ved å åpne Alfheim rekordtidlig 8. januar.

– IKKE NOE VALG: Beate Andersen i TILs yngres avdeling sto nesten på bar bakke når det gjaldt treningstimer for lagene i vinter. TIL løser selv problemet ved å åpne Alfheim rekordtidlig 8. januar. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I mangel på egen hall havnet TIL plutselig i en knipe.

DEL

TIL og deres yngres avdeling har normalt sett hatt ti ukentlige treningstimer i Fløyahallen.

De har nå falt bort, og dermed har man stått igjen med gymsaler som eneste løsning gjennom vinteren på hverdagene.

For å bøte på det, er TILs løsning en rekordtidlig åpning av Alfheim – som skal skje allerede 8. januar!

– Fløya har funnet ut at de skal ha hallen selv i vinter, så vi har mistet de timene vi vanligvis leier hos dem. Det er noe Fløya står fritt til å disponere. De eier sin egen hall, så vi bærer slett ikke noe nag til dem, sier Beate Mørk Andersen, leder i TILs yngres avdeling.

– Da åpner vi heller Alfheim 8. januar. Vi har gjort en avtale om brøyting og løser det sånn siden vi har havnet i denne situasjonen. Vi har egentlig ikke noe valg, sier Mørk Andersen til Nordlys.

– Historisk

Normalt sett har man åpnet Alfheim rundt 20. februar, og hun mener at de vinterlige forholdene da ikke er veldig annerledes enn 8. januar. Dermed tror man ikke den tidlige åpningen vil by på noen store problemer.

– Vi setter på strømmen i romjula, så bruker vi den første uka til å tømme banen for snø – i den grad det har kommet mye snø da. Egentlig gjør jo dette at vi får bedre forhold for våre unge spillere. Det blir superbra, tror Mørk Andersen.

– Det er mulig at det er klubber i Nord-Norge som har prøvd å ha vinteråpent så tidlig før vi nå gjør det, men at et stadion som Alfheim blir åpent så tidlig, det er historisk, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til klubbens egen hjemmeside.

Slipper Skarphallen

Ifølge TIL selv vil alle lag i klubben dra nytte av den tidlige åpningen. Det gjelder både A-laget, utviklingsavdelingen, damelaget og yngres avdeling.

– Gjennom å åpne Alfheim får vi mye mer tilgjengelig treningsareal i en situasjon der det er knapphet på dette i Tromsø. Vil vil også få et bedre tilbud til klubbens spillere, så det er utrolig flott at så mange vil dra nytte av dette. Vi har sett at januar og første halvdel av februar historisk sett ikke de mest krevende snømånedene, så vi tror dette vil være en god løsning for oss. Tidligere år har det vært mer krevende snømessig senere på året og likevel har vi hatt banen åpen, sier administrerende direktør Stig-Arne Engen til til.no.

Klubben regner ikke med å lide økonomisk av den tidlige åpningen, da bortfall av halleie vil kompensere for strømbruken og brøytekostnadene.

De poengterer også at andre klubber vil kunne nyte godt av den tidlige Alfheim-åpningen.

For A-lagets del vil det kunne løse en knipe, etter mye klaging de senere år over forholdene i Skarphallen.

Venter på egen hall

Når det gjelder Skarphallen gjennom vinteren og TILs lag i yngres avdeling, er det ikke gjort en endelig fordeling der – men der bruker ikke barnelag å ha tilgang.

Den generelle hallsituasjonen mener Andersen at man kan si mye om, og byens desidert største klubb venter fortsatt på å få bygd sin egen hall på Bjerkaker.

Det er fremgang i den saken, men det forventes ikke en ferdigstilt hall før i 2019.

– Det tar tid, ja. De første spillerne i TIL som skulle få trene i egen hall har snart unger som har begynt å spille, sukker Beate Mørk Andersen.

 

Artikkeltags