Til Ullevaal med forsvarsdilemma

Artikkelen er over 14 år gammel

Miika Koppinen ble i går testet, og er uaktuell til dagens toppkamp mot Vålerenga. At kaptein Steinar Nilsen i tillegg er syk, kan gi TIL et skikkelig forsvarsproblem.

DEL

Steinar Nilsen ble i går igjen hjemme da TIL reiste til Oslo. TIL-kapteinen sliter med omgangssyke, og er et meget usikkert kort til dagens toppkamp mot Vålerenga på Ullevaal.

Dersom han føler seg frisk nok i dag, reiser han ned i morgentimene. Hvis ikke, står plutselig TIL uten to av sine fire faste forsvarsspillere – for Miika Koppinen klarte ikke å bli klar til kamp.

Sover på stopperløsning

Thomas Hafstad kommer inn for Koppinen på høyrebacken, men løsningen dersom Nilsen ikke er med, er ikke like opplagt. Tre muligheter ser ut som de mest aktuelle:

1) Bjørn Johansen trekkes ned som midtstopper, Roar Christensen tar «Bummens» plass på midten.

2) Jonas Johansen går rett inn som midtstopper.

3) Morten Pedersen tar stopperplassen og lar noen andre ta venstrebacken – for eksempel Ole Andreas Nilsen.

– Vi har en del muligheter, men må sove litt på det, sier TILs assistenttrener Otto Ulseth, som i går ledet treninga siden Per-Mathias Høgmo var i TV2s studio i Oslo under Fotballekstra.

Miika Koppinen var ikke i tvil om at han måtte melde pass etter å ha testet seg selv på treninga på Alfheim i går ettermiddag.

– Jeg klarer ikke å slå pasninger. Det sier vel det meste, kommenterer Koppinen.

– Vi prøvde å tape opp, men går det ikke, så går det ikke, legger han til.

Koppinen: – Bittert

TILs finske høyreback – én av de desidert beste spillerne for «Gutan» så langt i år – skulle gjerne ha spilt toppkampen mot Vålerenga.

– Det er bittert. Skulle absolutt ha spilt den kampen. Ingen tvil om det, sier 26-åringen.

Han ser lysere på å kunne bli klar til neste kamp, hjemme mot Brann.

Men i kveld handler det om Vålerenga på Ullevaal. Tap betyr ei luke på fire poeng opp til sølvplassen – og full fyr bak TIL på tabellen. Seier sender TIL tilbake på sølvplass.

Artikkeltags