TIL-spillerne slakter Alfheim-matta

Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Hard kritikk mot hardt underlag.

DEL

Den glatte og harde Alfheim-matta kritiseres nå også av flere av TILs egne spillere.

Underlaget på Alfheim har fått hard medfart av både spillere og trenene på gjestende lag de siste par sesongene.

Senest på TV 2 søndag kveld ble Alfheim-matta slaktet av Rosenborg-trener Erik Hamrén, som mener underlaget i Ålesund og i Tromsø er «en skandale» og «ikke går an å spille fotball på».

DEBATT: Hva mener du om Alfheim-matta? Diskutér nedenfor!

Nordlys vet at TIL-spillerne selv er svært misfornøyd med underlaget på Alfheim. Nå tar også flere TIL-spillere bladet fra munnen og sier det de mener – selv om enkelte fortsatt «ikke tør» si sin ærlige mening offentlig fordi de er redde for «bråk».

Diskuteres i garderoben

Landslagsback Tom Høgli, visekaptein Miika Koppinen og midtbanespilleren Tommy Knarvik bekrefter alle overfor Nordlys at underlaget på Alfheim er «en snakkis» i TIL-garderoben – selv om ingen av dem på noen måte vil skylde på det for de to svake hjemmekampene mot Glimt og Lillestrøm.

BILDER: Publikum TIL - LSK

– Kunstgresset er noe vi snakker med hverandre om, ja. Vi kan ikke skyve under teppet at forskjellen er stor på underlaget på Alfheim sammenlignet med for eksempel Drammen, der vi var forrige helg. Mot Lillestrøn var det for eksempel unormalt raskt. Og i tillegg sliter Alfheim-matta mye på kroppen til oss spillere etter trening og kamper, sier Tommy Knarvik.

– Kunstgresset vi har er dårligere enn på de andre arenaene i Tippeligaen. I forrige runde spilte vi på kunstgresset i Drammen og der spratt ballen normalt, den hadde en naturlig stuss. På Alfheim skyter den ekstra fart, og gjør det vanskeligere for spillerne, sier Tom Høgli.

Kjennes på kroppen

Forsvarsklippen Miika Koppinen deler de erfaringene. Og mener også at forskjellen er stor når det gjelder slitasje på kroppen.

– Nå er kunstgress kunstgress, det blir aldri som naturgress uansett. Men etter kampen i Drammen var jeg helt fin i kroppen etterpå. Kunstgresset stod – på en måte. Og ballen oppførte seg også mer normalt, sier Koppinen.

Flere av TIL-spillerne Nordlys har snakket med skulle gjerne sett et nytt og bedre underlag på Alfheim i 2009.

BILDER: TIL-LSK 2008

– I lengden vil det lønne seg å ha det beste kunstgresset, det har vi ikke i dag. Det går på slitasje på spillerne og rekruttering av nye spillere til klubben, sier Tommy Knarvik.

TIL-spiss Rune Lange har tidligere uttrykt en skepsis overfor kunstgress som underlag – men kom likevel på lån til Alfheim i høst.

– Underlaget på Alfheim er uvant for meg – og på grunn av det har jeg trent mindre ren fotballtrening enn jeg normalt ville ha gjort. Jeg har stått mindre igjen etter treningene, sier Lange.

Artikkeltags