TIL gir unggutten Willian Frantzen kontrakt ut 2014 sesongen.

Frantzen, som til daglig studerer ved NTG Tromsø, har vært fast inventar på TIL 2 de siste årene, men har nå tatt steget opp på A-laget.

Godt fornøyd

Sportsdirektør i TIL, Morten Kræmer, var godt fornøyd da Nordlys tok kontakt med han i dag.

- Dette er en spiller som har gått gradene og tatt steg for steg underveis. En spiller som vi har trua på for fremtiden. Det krever sitt å spille seg inn på et lag som har gjort det såpass bra som TIL har gjort det i år, men han vil nok få prøve seg allerede utover i denne sesongen. Så blir det opp til han å ta vare på mulighetene når de byr seg, sier Kræmer.

- Inne i utviklingsfase

TIL-trener Per-Mathias Høgmo har hatt William Frantzen på A-lagstreningene den seneste tiden, og Frantzen var også med i troppen til cupkampen mot Alta i forrige uke.

- Vi har fått jobbet med William den seneste tiden, og vi er imponert over det han har prestert på treningene. William har gode basisferdigheter og er god med både høyre- og venstrefoten, han er løpsdyktig og har en stor arbeidskapasitet. Han har også gode holdninger, og har en enorm vilje til å lære. Han er inne i en god utviklingsfase, så nå er det viktig at han får utvikle seg gradvis i et godt læringsmiljø, sa Høgmo til www.til.no tidligere i dag.

Frantzen spiller sentral midtbane på TIL 2, og vil jobbe mye sammen Ruben, Kara og resten av TILs midtbane for å fortsette uviklingen.

- Det er gode forbilder i midtbaneledet, og William kan lære mye ved å være tett på disse i tiden fremover. Han trenger selvsagt tid til å tilpasse seg en ny hverdag, og vi må også være tålmodige med tanke på utviklingen. Vi gir han en kontrakt på 3,5 år, og det viser at vi har troen på at han skal ta de nødvendige stegene for å lykkes i Tippeligaen, avslutter Høgmo til www.til.no.

Glad for å ta nytt steg i karrieren

- Jeg har jobbet knallhardt for å komme dit jeg er i dag, og jeg føler at jeg nå er klar til å ta neste steg i fotballkarrieren min. Helt siden jeg begynte på NTG Tromsø har jeg hatt et mål om å bli en del av TILs a-lag, sa Frantzen til www.til.no etter at kontrakten med TIL var underskrevet.

William er nettopp ferdig med sitt andre år på NTG Tromsø, og skal fullføre skolen ved siden av jobben som a-lagsspiller for TIL.

- Å fullføre skolen er kjempeviktig for meg. Jeg har kun ett år igjen av skolen, og det har aldri vært et alternativ for meg å droppe ut. Dessutten har TIL og NTG-Tromsø et godt forhold som gjør det mulig for meg å kombinere utdannelse ved siden av å være fotballspiller på A-laget til TIL, forteller Frantzen videre.

Gleder seg til ny utfordringer

- Jeg er kjempestolt og veldig glad over å få sjansen på TILs A-lag de neste 3,5 årene. Jeg er jo klar over at jeg kommer inn som "læregutt" i midtbaneledet til TIL, og jeg forventer ikke at jeg skal danke ut Ruben eller Kara fra fra de sentrale midtbaneplassene med det første. Jeg gleder meg først og fremst til å ta fatt på nye utfordringer, og jeg ser frem til å lære fra de beste fotballspillerne i Norge på hver eneste trening de neste årene. Jeg vet jeg må være tålmodig, men jeg vet også at hvis jeg gir jernet på hver eneste trening, viser gode holdninger og fortsetter utviklingen så vil jeg få sjansen til slutt, avslutter Frantzen til www.til.no.

PS: William Frantzen er også med i TILs tropp som reiser ned til Latvia for å spille den 1. runden i årets Europaliga mot FC Daugava i morgen tidlig.